Качество, Комфорт, Красота: Renault Kaptur 4×4

Transkripcija zapadnih naziva polako postaje važna i u marketinške svrhe. Tako je Renault Captur postao Renault Kaptur, a usput je dobio i 4x4 pogon

Reno je zvanično objavio informaciju da je ruska ispostava ove kompanije konstruisala potpuno nov auto sa izgledom i imenom koje odlično poznajemo – “reno kaptur 4×4”.

Da, u pravu ste, “reno kaptur” (Renault Captur) do sada nije imao i ubuduće neće imati 4×4 pogon, ali “reno kaptur” (Renault Kaptur) hoće! U čemu je stvar?

Za potrebe lokalnog, ruskog tržišta, razvijen je potpuno novi model koji je zapravo konstruisan na mehaničkoj platformi “dačije daster”, ali sa izgledom zapadnoevropske verzije.

Naravno, auto je nešto drugačijih dimenzija. Produženo je međuosovinsko rastojanje, kako bi se dobilo više mesta za putnike na zadnjim sedištima. Osim potpuno drugačije mehanike, novi auto je dobio i novo-staro ime – sa slovom K umesto C, odnosno transkripcijom na ruski jezik.

Renault_76437_global_en

Kako Reno navodi, napravljeno je istraživanje, odnosno anketa među potencijalnim kupcima, koji su izjavili da ih ime “kaptur” asocira na visok kvalitet (Качество), komfor (Комфорт) i lepotu (Красота). Osim transkripcije, slovo K je definitivno dobilo još mnogo značenja.

Novi “kaptur 4×4” će se proizvoditi u fabrici u Moskvi a više detalja o ovom modelu saznaćemo krajem ovog meseca.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring