Auto magazin

Biramo Automobil godine 2018.

Biramo Automobil godine 2018.
02.02.2018.

Žiri od 13 automobilskih novinara je tokom dva dana u Vršcu imao mogućnost da u potpuno bezbednim uslovima proba i uporedi čak 24 vozila koji su kandidovani za titule Automobil godine 2018

Novinari Auto magazina od ove godine učestvuju u radu srpske Asocijacije automobilskih novinara i žiriju za izbor “Automobila godine” na našem tržištu.

Član ovog žirija biće Aleksandar Bursać. Nagrade se tradicionalno dodeljuju tokom prolećnog sajma automobila u Beogradu.

Prošli vikend su organizovana prva dva dana testova kandidata za osvajanje titule “Automobil godine” 2018.

auto magazin srbija auto godine 2018

Žiri od 13 automobilskih novinara je tokom dva dana imao mogućnost da u potpuno bezbednim uslovima proba i uporedi čak 24 vozila koji su kandidovani za titule Automobil godine 2018.

Kandidati su podeljeni četiri kategorije: do 15.000 evra, preko 15.000 evra, Crossover/SUV i Best buy a uslov da budu nominovani od strane uvoznika za našu zemlju je da su predstavljeni tokom 2017. godine.

Izbor za Automobil godine Asocijacija automobilskih novinara Srbije održava nekoliko godina unazad, a ove godine članovi žirija su dobili priliku da svoj posao ocenjivanja kandidata obave u gotovo idealnim uslovima.

Naime, ceo događaj prepoznali su SMATSA Pilotska Akademija i Turistička organizacija grada Vršca, koji su bili domaćini žiriju i uvoznicima, i pružili kompletnu logističku podršku.

auto magazin srbija auto godine 2018

Prva dva test dana sastojala su se od tehničke prezentacije modela od strane predstavnika uvoznika, test vožnji na pisti aerodroma SAA na kojoj se se ocenjivali preciznost upravljanja, vozna dinamika i vozne karakteristike automobila.

Treći deo testova obavljen je na regionalnom putu Vršac – Gudurica, koji je pružio priliku za ocenjivanje udobnosti vozila.

Odlični vremenski uslovi i aerodromska pista i stajanka koji su bili bez ikakvih ograničenja na raspolaganju žiriju, novinarima su pružili potpuno bezbedno okruženje za testiranje vozila, dok je, ne previše opterećen saobraćajem, regionalni put sa različitim vrstama asfaltne podloge bio dobar poligon za drumsku vožnju.

auto magazin srbija auto godine 2018

Kao što smo već pomenuli, žiri Asocijacije automobilskih novinara čini 13 specijalizovanih novinara, koji će ocenjivanjem 24 kandidovana vozila u 15 kategorija bodovnim saldom doći do najboljih u ovogodišnjoj konkurenciji.

Asocijacija automobilskih novinara pokrenula je i inicijativu da se u znak sećanja na prerano preminulog novinara i urednika „Auto magazina“, Ivana Katunca, ustanovi godišnja nagrada za doprinos i angažman u automobilskom novinarstvu.

Nagrada „Ivan Katunac“ biće priznanje za najbolje autore iz oblasti automobilskog novinarstva, i znak sećanja na jednog od naših najboljih poznavalaca automobilske industrije, čiji su se tekstovi izdvajali širokim znanjem o automobilima, tehnologijama i istoriji automobilizma.

In Memoriam: Ivan Katunac (1975-2017)

In Memoriam: Ivan Katunac (1975-2017)

Biće ustanovljen žiri čiji će članovi biti najpoznatiji automobilski novinari u Srbiji, koji će razmotriti pojedinačne domete i odlučiti kome će pripasti ova nagrada.

Član ovog žirija biće i glavni i odgovorni urednik „Auto magazina“, Dejan Danilović. Nagrada bi trebalo da bude dodeljena istovremeno sa proglašenjem „Automobila godine“, tokom sajma automobila, krajem marta.

 

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Гага
    Гага February 06, 23:17

    Фантастична идеја, тако ће Иван остати увек у нашем сећању и уз нас.

    Reply to this comment

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti nigde javno dostupna ostalim posetiocima sajta.
Obavezna polja su obeležena *

Komentari

preuzmite auto magazin za android

vaši Komentari

Odlican je za selidbe u Beogradu [...]

Bmw 5 F10/F11 je brz, rafiniran, odličan za vožnju, sa prostranom i lepo izrađenom [...]

Фантастична идеја, тако ће Иван остати увек у нашем сећању и уз нас. [...]

Podstoji verzija ovog vozila Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI 9 Schlafsessel Taxi, koji je predvidjen za [...]

Poštovani, niko se u Srbiji ne bavi pitanjem samougradnje pomoćnih motora na bicikl. Kako je [...]

neki dan sam pronijenio katalizator na P 407.Auto mi se gušio u drugoj i trećoj [...]

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Primajte novosti Auto magazina

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »