Auto magazin

Bosch nastavlja da beleži rast u Srbiji

Bosch nastavlja da beleži rast u Srbiji
15.09.2017.
Fabrika u Pećincima obeležava petu godišnjicu

Bosch fabrika u Srbiji je ove godine dobila dve važne nagrade od strane kupaca: PSA nagradu za Najbolju fabriku u 2017. i Volvo nagradu kao izabrani preferirani dobavljač

Bosch, kao vodeći globalni dobavljač tehnologije i usluga, nastavlja da beleži rast u Srbiji i ostvario je uspeh u prvoj polovini 2017. godine.

Kompanija je trenutno na osmom mestu na listi 15 najvećih izvoznika, koju objavljuje Ministarstvo finansija Republike Srbije.

Bosch fabrika za proizvodnju sistema brisača u opštini Pećinci beleži stalan rast od otvaranja pre pet godina.

auto magazin srbija bosch fabrika brisača pećinci

„U godinama koje dolaze očekujemo da nastavimo sa razvojem u Srbiji“, kaže Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Bosch u Srbiji.

„U skladu s tim smo značajno uvećali ulaganja u proizvodne kapacitete, u aktivnosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i u povećanje broja zaposlenih.

Širenje programa dualnog obrazovanja biće jedan od prioriteta naredne godine.“

Jovanka Jovanović i Peter Rihter iz kompanije Bosch

Jovanka Jovanović i Peter Rihter iz kompanije Bosch

“Bosch je do sada na tržište Srbije uložio preko 52 miliona evra. Samo u 2016. godini, kompanija je uložila oko 10 miliona evra.

Kompanija Bosch Srbija je u 2016. godini ostvarila prihod od 20,7 milijardi dinara (168,2 miliona evra), uključujući interne isporuke povezanim preduzećima.

U istoj godini prodaja trećim licima u Srbiji iznosila je 4,7 milijardi dinara (38,4 miliona evra).

Kompanija trenutno zapošljava više od hiljadu saradnika u Srbiji – broj koji je utrostručen za manje od tri godine, a očekuje se da će i dalje rasti.

Pre svega, kompaniji Bosch su potrebni mladi IT stručnjaci. U 2015. godini kompanija je u Srbiji otvorila dva nova IT odeljenja koja pružaju podršku poslovnim divizijama Mobility Solutions (Automotive) i električni ručni alati i koja kontinuirano šire asortiman svojih usluga.

auto magazin srbija bosch fabrika brisača pećinci

Najveća Bosch fabrika za proizvodnju sistema brisača u Evropi

Još jedan važan momenat za Bosch u 2017. godini je obeležavanje pet godina od postavljanja kamena temeljca fabrike za proizvodnju sistema brisača u Pećincima.

Od početka gradnje, fabrika kontinuirano beleži dvocifren rast proizvodnje i zaposlenih. Danas je to najveća Bosch fabrika za proizvodnju sistema brisača u Evropi.

Bosch fabrika u Srbiji je ove godine dobila dve važne nagrade od strane kupaca: PSA nagradu za Najbolju fabriku u 2017. i Volvo nagradu kao izabrani preferirani dobavljač.

auto magazin srbija bosch fabrika brisača pećinci

Osim nagrade kupaca, Bosch je dobio i nagradu opštine Pećinci za uspešnu saradnju u implementaciji projekta dualnog obrazovanja i veliki broj novootvorenih radnih mesta.

Bosch je u okviru projekta dualnog obrazovanja u Srbiji zaposlio drugu generaciju od deset diplomaca obrazovnog profila industrijski mehaničar.

????????????????????????????????????

Bosch se društveno odgovornim projektima posvećuje najmlađima

Bosch Srbija nakon pet godina uspeha, nastavlja saradnju sa Gradom Beogradom na projektu opremanja zdravstvenih centara posebnom didaktičkom opremom za decu.

U 2017. godini je opremljeno pet dodatnih lokacija, ukupno je opremljeno 24 ustanova u Srbiji. Namera kompanije Bosch je da sve pedijatrijske čekaonice budu opremljene didaktičkim igračkama.

Bosch podržava inicijative koje motivišu mlade na zanimanja budućnosti, kao što su bavljenje robotikom, automatikom i programiranjem, tako da se kompanija u februaru ove godine uključila u projekat Fonda B92 „Bitka za znanje“ i donirala sredstva za kupovinu robota za OŠ “Mihajlo Pupin” i OŠ “Borislav Pekić”.

U Bosch Srbiji je tokom decembra 2016. godine pokrenuta humanitarna kampanja u saradnji sa Fondacijom SOS dečija sela, koja je uključila preko hiljadu Bosch zaposlenih u prikupljanje paketića za ugroženu decu.

auto magazin srbija bosch fabrika brisača pećinci

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti nigde javno dostupna ostalim posetiocima sajta.
Obavezna polja su obeležena *

Komentari

preuzmite auto magazin za android

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Evo ja sam jako oduševljeni bio dok sam vidio 1999 prvi puta kod frenda u [...]

Treba mi katalizator za pezo 208 1.4hdi [...]

Sprinteri su ozbiljne masine po 500.000 idu bez ijednog kvara. [...]

Mnogo bolja aplikacija i redovno se azurira. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appybuilder.silverzoran.Kontrola_Brzine_Srbija_1 [...]

FIAT 500L je vrhunski automobil. Zaista to mislim. Ko god kaze drugacije, laze, ili je [...]

mms

Ovakvi sajmovi (nazalost) su trazeniji i popularniji od sajmova novih automobila. Polovnjaka kod ans ima [...]

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Primajte novosti Auto magazina

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »