Auto magazin

Devet decenija Dukatija

Devet decenija Dukatija
29.05.2016.

Kompaniju Dukati je 1926. osnovao Kavaljeri Dukati sa svoja tri sina, Adrijanom, Marčelom i Brunom u italijanskom gradu Bolonja, kao firmu koja se bavila proizvodnjom komponenti za ondašnje radio aparate, poput vakumskih cevi i kondenzatora. Uspešni biznis doveo je do toga da devet godina kasnije u bolonjskoj četvrti Borgo Panigale sagrade fabriku, koja je uništena u bombardovanju tokom II svetskog rata. Ipak, sledio je brz oporavak.

Ducati Cucciolo

Ducati Cucciolo

Svoj prvi motocikl napravili su 1946. godine – četvorotaktni jednocilindraš imao je zapreminu od 48 ccm i masu od 44 kilograma, maksimalne brzine od 40 km/h. Zvao se “kucolo” (cuccolo) što na italijanskom znači štene. Za samo par godina, prodato je više od 200 hiljada ovih mališana.

 

Ducati 175

Ducati 175

Brilijantni inženjer Fabio Taljioni pridružio se Dukatiju 1954, i za 30 godina rada ostavio je neizbrisiv trag. Ono što je najviše obeležilo njegovu karijeru, i postalo najznačajniji deo Dukatijeve istorije, je “desmodromik” (desmodromic) sistem 1956, prototip  “apolo” 1963, dvocilindrični L tvin motor 1971.  rešetkasti ram 1979. godine…

Ducati 750

Ducati 750

Uspešan istorijat takmićenja u moto trkama, koji traje i dan-danas, počinje pobedama u trci Motođiro di Italija, koje osvaja od 1954. do 1957, pobede na Grand Pri trkama u klasi od 125 i 250 ccm (1956 – 1961), 200 milja Imole (1972) koju osvaja  Pol Smart, Turist Trofej i pobjeda Majka Hejlvuda (1978), pa sve do kraja Taljionijeve karijere koja se podudara s trijumfom Marka Lukinele u Dajtoni 1986. Ljubitelji “crvenih” i danas mogu da uživaju u nastupima Dukatija u Moto GP trkama.

Fabio Taglioni

Fabio Taglioni

Dukati je danas u vlasništvu VW Grupacije, tačnije Audija, pripada klasi premijum motocikala, a aktuelni modeli su “monster”, “multistrada”, “panigale”, “skrembler”, “hipermorard” i “djavel”.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Moto

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Nikola, delim misljenje koje ste izneli u Vasem komentaru. Srećni sam vlasnik ovog vozila od [...]

Masovna ulazak električnih automobila po swvemu sudeće ne može da se zaustavi. Naftni lobi se [...]

Odlična vest za ljubitelje BMW vozila. [...]

Prlep auto i prelepo stoji ova boja [...]

Veoma prijatno iznenadjen dizajnom [...]

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »