Auto magazin

Nikola Motor Company i Bosch razvijaju elektro-pogon kamiona

Nikola Motor Company i Bosch razvijaju elektro-pogon kamiona
05.10.2017.
Prvi u svetu: Električni pogon za kamion sa prikolicom

Razvojno partnerstvo će na tržište doneti gorive ćelije i e-osovinu za Nikola vodonik-električni kamion klase 8. Bosch nudi automobilski hardver i softver za agilan izlazak na tržište – i proizvodnju do 2021. godine

Do 2021. godine, Nikola Motor Company će predstaviti Nikola Jedan i Dva, liniju vodonik-električnih kamiona koji će razvijati više od 1.000 konjskih snaga i preko 2.700 Nm obrtnog momenta.

To je skoro duplo više konjskih snaga od bilo kog sadašnjeg kamiona sa poluprikolicom – a sve to sa „nultom emisijom štetnih izduvnih gasova“, kao što su prethodno najavili iz kompanije Nikola.

U središtu linije Nikola kamiona je novi pogonski sistem, razvijen zahvaljujući partnertstvu između kompanija Nikola i Bosch.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

Ove dve organizacije su razvile pogonski sistem od samog početka. Stručnost kompanije Bosch u proizvodnji e-osovina je omogućilo kompaniji Nikola brže poslovanje i ranije predstavljanje električnog kamiona na tržištu.

E-osovina razvijena od strane kompanije Bosch je prilagodljiva, modularna platforma sa motorom, upravljačkom elektronikom i transmisijom u jednoj kompaktnoj jedinici.

Ovo je čini pogodnom za vozila bilo koje vrste, od malih putničkih automobila do lakih komercijalnih vozila. Kompanije Nikola i Bosch će koristiti ovaj „know-how“ pristup da bi komercijalizovali prvu na svetu e-osovinu sa dualnim motorom za teška komercijalna vozila.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

E-osovina će koristiti dokazanu tehnologiju električnih mašina za komercijalna vozila i SMG (odvojeni generator motora) iz kompanije Bosch.

Tehnološka vizija kompanije Nikola i integrisana stručnost kompanije Bosch će omogućiti Nikola kamionima da ostvare efikasnost bez konkurencije.

E-osovina će biti uparena sa specijalno razvijenim sistemom gorivih ćelija – takođe zajednički razvijenim od strane kompanija Nikola i Bosch – osmišljenim za postavljanje standarda u autonomiji vozila.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

Kompletno upravljanje vozila će biti zajednički razvijeno i zasnovano na upravljačkom softveru i hardveru kompanije Bosch.

Upravljački sistem Nikola-Bosch sa nultom emisijom štetnih izduvnih gasova je razvijen kako bi se ostvarile vrhunske performanse u odnosu na cenu i konvencionalne pogone.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

Bosch i Nikola će takođe zajedno razvijati kompletan pogonski sistem za celu liniju Nikola vozila, koji uključuju koncepte bezbednosti i arhitekturu električnih vozila.

Korišćenjem naprednih tehnologija simulacije kroz celokupan razvojni proces, od prikaza sistema do ispitivanja i validacije, Nikola Jedan i Dva će biti predstavljeni sa najoptimizovanijim i najnaprednijim dizajnom i sistemom upravljanja vozila u sektoru mobilnosti.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti nigde javno dostupna ostalim posetiocima sajta.
Obavezna polja su obeležena *

Komentari

preuzmite auto magazin za android

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Evo ja sam jako oduševljeni bio dok sam vidio 1999 prvi puta kod frenda u [...]

Treba mi katalizator za pezo 208 1.4hdi [...]

Sprinteri su ozbiljne masine po 500.000 idu bez ijednog kvara. [...]

Mnogo bolja aplikacija i redovno se azurira. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appybuilder.silverzoran.Kontrola_Brzine_Srbija_1 [...]

FIAT 500L je vrhunski automobil. Zaista to mislim. Ko god kaze drugacije, laze, ili je [...]

mms

Ovakvi sajmovi (nazalost) su trazeniji i popularniji od sajmova novih automobila. Polovnjaka kod ans ima [...]

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Primajte novosti Auto magazina

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »