Auto magazin

Da li je ovo nova mala Dacia?

Da li je ovo nova mala Dacia?
20.05.2015.
Pozicioniran ispod "sandera"

Reno je danas predstavio potpuno novi model u svojoj gami pod nazivom "kvid" (KWID). Namenjen je pre svega svetskim tržištima ko što su Indija, Rusija i Brazil.

Reno je danas predstavio potpuno novi model u svojoj gami pod nazivom “kvid” (KWID). Namenjen je pre svega svetskim tržištima ko što su Indija, Rusija i Brazil. Lako može da se desi da će u Evropi nositi Dačijin znak.

auto magazin renault kwid

“Reno kvid” je prikazan još prošle godine kao prototip. U međuvremenu se pojavilo mišljenje da će se u serijskoj verziji zvati “kaju” (Koyou). Ipak, zadržan je naziv koncepta.

auto magazin renault kwid

Konstruisan je na “CMF-A” mehaničkoj platformi koju je Reno razvio zajedničkim snagama sa Nisanom. “Kvid” je zamišljen kao krosover čiji je klirens vrlo pristojnih 180 mm. S obzirom na dužinu od svega 3,68 metara, zaključujemo da je reč o automobilu A segmenta.

auto magazin renault kwid

Aktuelni “sandero” je dug nešto preko četiri metra, tako da je apsolutno evidentno da će u Evropi ovo biti novi Dačijin model i to najmanji do sada, pozicioniran ispod “sandera”.

auto magazin renault kwid

Slično možemo da kažemo i za širinu – “kvid” je širok 1,58 metara, a “sandero” 1,73. Dakle, sva je prilika da će u Evropi ovo biti još jedan model najmanje klase malih gradskih automobila i jedan od konkurenata “tvingu”.

auto magazin renault kwid

Reno nije izneo previše detalja o unutrašnjim dimenzijama ali je naglašeno da će imati najveći prostor u kabini i prtljažniku u svojoj klasi.

auto magazin renault kwid

Motor je, za razliku od “tvinga”, postavljen napred. Za sada je samo navedeno da će imati zapreminu od 0,8 litara, tako da je vrlo moguće da je u pitanju potpuno nov motor, mada nije isključeno i da se mislilo na aktuelni 0,9 turbo.

auto magazin renault kwid

Sa druge strane, manje razvijene zemlje kojima je “reno kvid” namenjen ne žure za ispunjavanjem strogih normi o emisiji izduvnih gasova, tako da je moguće da je zaista reč o potpuno novom motoru.

auto magazin renault kwid

Za početak, “reno kvid” će se prodavati u Indiji, gde će biti dostupan već u drugoj polovini ove godine. Cena će se kretati između 4.700 i 6.275 američkih dolara.

auto magazin renault kwid

O evropskoj verziji, odnosno modelu sa Dačijinim znakom nije bilo reči. Pretpostavljamo da bi mogla da se pojavi početkom naredne godine.

auto magazin renault kwid

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad