Delphi delovi oslanjanjanja

Kada birate rezervni deo za svoj automobil, uvek imajte u vidu da je imerativ bezbednost. Stoga je naša preporuka da birate komponente najboljih proizvođača, kakav je Delfi. Evo interesantne priče kako se proizvode i kontrolišu najkvalitetniji delovi oslanjanja

Delfi (Delphi), kao jedan od najvećih proizvođača delova za prvu ugradnju i rezervnih delova veliku pažnju posvećuje kvalitetu svojih proizvoda. Naši ljudi su skloni kupovini rezervnih delova neproverenog kvaliteta radi postizanja i najmanje moguće uštede. Međutim, činjenica da neki deo fizički liči na onaj koji je fabrika ugradila u auto ne garantuje vam dug vek trajanja i bezbednost u vožnji. Konstrukcija i proizvodnja rezervnih delova, poput komponenti oslanjanja točkova zahteva obimno znanje i istraživanje iz metalurgije, gumarske industrije, načina oblikovanja i obrade materijala i iz hemije. Delfi je proizvodnju delova organizovao tako da finalni proizvod u potpunosti odgovara fabričkim specifikacijama, a po kvalitetu i trajnosti budu čak i bolji od prve ugradnje. Evo kako se postiže izuzetnost.

[ot-caption title=”Tipičan deo proizvodi se kovanjem i livenjem” url=”http://www.magazinauto.com/wp-content/uploads/2014/01/Delfi-rame-1.jpg”]

Tipičan deo oslanjanja proizvodi se kovanjem i livenjem specijalne legure gvožđa. Ovako oformljeni deo prolazi kroz ultrazvučnu kontrolu intergriteta. U dalju obradu idu delovi koji nemaju nikakvu vrstu napuklina. Sledi promena dvoslojne zaštite koja efikasno štiti od površinskih mehničkih oštećenja i korozije. Potom se pristupa ugradnji spoljnih delova. Kugla u zglobu se obrađuje do mikronske (0.001 mm) preciznosti, čime se postiže glatko upravljanje i dugi vek elementa. Dodatne elemente zavaruje robot, a var prolazi specijalnu kontrolu. Nakon toga zglobovi se pune specijalnim visoko kvalitetnim lubrikantom i ugrađuju se gumeni elementi. Guma je napravljena od specijalne smeše koja je otporna na fizičko habanje i hemijsle uticaje. Samo ovako dobijeni delovi su vrhunskog kvaliteta i obezbeđuju dugačak radni vek i bezbednost u vožnji.

Potvrda kvaliteta

Precizna konstrukcija, vrhunski materijali i način proizvodnje su preduslov za kvalitet delova. Međutim, Delfi intenzivno testira svoje delove kako bi se uverila u kvalitet i trajnost pojedinih kontigenata. Testiranja se obavljaju u specijalnim komorama koje komponenet izlažu simulaciji maksimalnih opterećenja u svim osama. Uz to, konstantno se menjaju uslovi rada; temperatura varira od plus 40 do minus 40 stepeni Celzijusa, a delovi se uz to prskaju slanim rastvorom u proseku 720 sati. Delovi koji redovno uspevaju da prođu ove provere, spremni su za najteže uslove eksploatacije od Sibira do pustinja Afrike.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring