Auto magazin

Delphi delovi oslanjanjanja

Delphi delovi oslanjanjanja
30.01.2014.

Delfi (Delphi), kao jedan od najvećih proizvođača delova za prvu ugradnju i rezervnih delova veliku pažnju posvećuje kvalitetu svojih proizvoda. Naši ljudi su skloni kupovini rezervnih delova neproverenog kvaliteta radi postizanja i najmanje moguće uštede. Međutim, činjenica da neki deo fizički liči na onaj koji je fabrika ugradila u auto ne garantuje vam dug vek trajanja i bezbednost u vožnji. Konstrukcija i proizvodnja rezervnih delova, poput komponenti oslanjanja točkova zahteva obimno znanje i istraživanje iz metalurgije, gumarske industrije, načina oblikovanja i obrade materijala i iz hemije. Delfi je proizvodnju delova organizovao tako da finalni proizvod u potpunosti odgovara fabričkim specifikacijama, a po kvalitetu i trajnosti budu čak i bolji od prve ugradnje. Evo kako se postiže izuzetnost.

Tipičan deo proizvodi se kovanjem i livenjem Tipičan deo proizvodi se kovanjem i livenjem

Tipičan deo oslanjanja proizvodi se kovanjem i livenjem specijalne legure gvožđa. Ovako oformljeni deo prolazi kroz ultrazvučnu kontrolu intergriteta. U dalju obradu idu delovi koji nemaju nikakvu vrstu napuklina. Sledi promena dvoslojne zaštite koja efikasno štiti od površinskih mehničkih oštećenja i korozije. Potom se pristupa ugradnji spoljnih delova. Kugla u zglobu se obrađuje do mikronske (0.001 mm) preciznosti, čime se postiže glatko upravljanje i dugi vek elementa. Dodatne elemente zavaruje robot, a var prolazi specijalnu kontrolu. Nakon toga zglobovi se pune specijalnim visoko kvalitetnim lubrikantom i ugrađuju se gumeni elementi. Guma je napravljena od specijalne smeše koja je otporna na fizičko habanje i hemijsle uticaje. Samo ovako dobijeni delovi su vrhunskog kvaliteta i obezbeđuju dugačak radni vek i bezbednost u vožnji.

Potvrda kvaliteta

Precizna konstrukcija, vrhunski materijali i način proizvodnje su preduslov za kvalitet delova. Međutim, Delfi intenzivno testira svoje delove kako bi se uverila u kvalitet i trajnost pojedinih kontigenata. Testiranja se obavljaju u specijalnim komorama koje komponenet izlažu simulaciji maksimalnih opterećenja u svim osama. Uz to, konstantno se menjaju uslovi rada; temperatura varira od plus 40 do minus 40 stepeni Celzijusa, a delovi se uz to prskaju slanim rastvorom u proseku 720 sati. Delovi koji redovno uspevaju da prođu ove provere, spremni su za najteže uslove eksploatacije od Sibira do pustinja Afrike.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Poštovani imam problem sa blokiranjem prednjeg točka na mecedesu b klase .pritisak kočenja tog točka [...]

Svi više vole klasične benzinske motore. Države moraju da pseognu za veoma restriktivnim merama ako [...]

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesuje me jaris hibrid 1.5 litar motor koliko ce kostati dobija li se sunvencija I [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad