Mitsubishi L200 pete generacije

Nova, peta generacija Micubišijevog pik-apa "L200" pojavila se novembra meseca prošle godine. Proizvodnja je počela na Tajlandu gde se prodaje pod nazivom "triton", a neposredno nakon toga bilo je i priče da bi ovaj model mogao da bude pravljen i za potrebe Fijata u istoj fabrici.

Nova, peta generacija Micubišijevog pik-apa “L200” pojavila se novembra meseca prošle godine. Proizvodnja je počela na Tajlandu gde se prodaje pod nazivom “triton”, a neposredno nakon toga bilo je i priče da bi ovaj model mogao da bude pravljen i za potrebe Fijata u istoj fabrici.

Ipak, premijerno prikazivanje u Evropi planirano je za nešto više od nedelju dana na Salonu automobila u Ženevi. Na novom modelu je popriličan teret, s obzirom na dobru reputaciju prethodnika koji su samo u Evropi za poslednjih devet godina prodati u 1,3 miliona primeraka.

Jedno od glavnih unapređenja je i aerodinamika čiji koeficijent sada iznosi 0,40 Cd, što je veoma bitno za smanjenje potrošnje. Novi “L200” pokreće potpuno novi turbo-dizel motor zapremine 2,4 litra sa 154 i 181 konjskom snagom. Maksimalni obrtni moment je 380 Nm za slabiju, odnosno 430 Nm za jaču verziju.

Kao i do sada, “micubiši L200” će imati stalan pogon na sva četiri točka sa reduktorom, ali i mnogo novih elektronskih sistema za aktivnu bezbednost. Uz poboljšanu opremu stiže i tiša kabina, sa poboljšanom pozicijom vozača.

Prodaja u Evropi počinje ovog leta i to u dve dužine kabine – “klab-keb” koja podrazumeva dvoja vrata sa dva pomoćna zadnja sedišta i “dabl-keb” sa četvora vrata i regularnih pet mesta.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring