Auto magazin

Nova Insignia sa poboljšanim IntelliLux LED farovima stiže naredne godine

Nova Insignia sa poboljšanim IntelliLux LED farovima stiže naredne godine
09.11.2016.
Pretvara noć u dan

Opel će predstaviti novu generaciju "inteliluks LED" farova u novoj generaciji "insignije" tokom 2017. godine. Pored brojnih prednosti koje donosi ova tehnologija, uvedena po prvi put prošle godine u "astri", sofisticiraniji sistem u novoj Insigniji se odlikuje dodatnim funkcijama, koje još više unapređuju vidljivost tokom noćne vožnje.

Stručnjaci Opela za spoljno osvetljenje su „fino izbrusili“ adaptivne “inteliluks LED” matrične farove nove “astre”. Podsećamo da se oni sastoje od 16 LED segmenata – po osam u svakom faru, čime je omogućeno da se automatski i konstantno podešava domet i distrubicija svetlosnog snopa u odnosu na svaku potencijalnu situaciju u saobraćaju.

Opelovi eksperti su u potpunosti iskoristili prednosti razvoja LED tehnologije, koja se odigravala „brzinom svetlosti“. Tokom razvoja “astre”, LE diode su postale kompaktnije i moćnije, a Opelovi inženjeri su iskoristili značajno bolje performanse da smeste dvostruko više LED segmenata (32) u kućišta svetala nove “insignije”.

auto magazin rs srbija 2017 opel insignia sports tourer

Kao rezultat uglađenijih tranzicija između većeg broja LED segmenata, svetlosni obrasci mogu biti preciznije prilagođeni situaciji na putu. Adaptivni “inteliluks LED” farovi nove “insignije” zbog toga proizvode intenzivnije osvetljenje još boljeg kvaliteta.

Far ima mogućnost da koncentriše svetlosni snop dugih svetala, što omogućava dodatno osvetljenje do daljine od 400 metara, tako da se na taj način dodatno poboljšava domet polja vidljivosti. Takođe, sa aktiviranim dugim svetlima, u krivinama, intenzitet svetlosti u unutrašnjim matričnim segmentima se podiže u zavisnosti od ugla upravljanja, da bi se poboljšalo osvetljavanje unutrašnjeg dela ivice puta.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]