Opel Adam Rocks S sa 150 KS

Ne tako davno pisali smo o "opel adamu S", sportskoj verziji atraktivnog gradskog automobila. Ovaj put, isti motor je dobila krosover varijanta - "adam roks S".

Ne tako davno pisali smo o “opel adamu S”, sportskoj verziji atraktivnog gradskog automobila. Ovaj put, isti motor je dobila krosover varijanta – “adam roks S”.

auto magazin Opel Adam Rocks S

Turbo-benzinac zapremine 1,4 litra sa 150 KS od sada će se nalaziti i u krosover verziji koju je Opel opisao kao “sve samo ne sladak”. Očigledno je da ovo nije samo ženski ili samo muški auto, već auto za sve polove, starosne dobi i što je najvažnije, za sve namene.

auto magazin Opel Adam Rocks S

Interesantno je da je “adam S” sa ovim motorom nešto niži u odnosu na standardnu verziju a ista je situacija i sa “adamom roks S”, koji je 15 mm niži u odnosu na, inače povišenu, “roks” verziju.

auto magazin Opel Adam Rocks S

To je omogućilo da se zadrže dobre vozne karakteristike i upravljivost a istovremeno i bolja prohodnost po lošijim putevima ili van njega.

“Adam roks S” može da se pohvalim specijalnim ofroud dodacima u vidu plastičnih rubova i specijalnih branika koji su projektovani tako da zaštite karoseriju od mogućih oštećenja van puteva.

auto magazin Opel Adam Rocks S

Uzbrdice nisu nikakav problem za “adam roks S”, s obzirom da motor razvija maksimalnih 220 Nm obrtnog momenta. Do “stotke” ubrzava za 8,5 sekundi, a maksimalna brzina je 210 km/h.

auto magazin Opel Adam Rocks S

Za ovu verziju je upotrebljen manuelni šestostepeni menjač sa kraćim prenosnim odnosima, tako da mu je u petoj od 80 do 120 km/h potrebno svega 7,9 sekundi. Zvanična premijera se očekuje 17. aprila na Salonu automobila u Amsterdamu.

auto magazin Opel Adam Rocks S

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring