Auto magazin

Renault Twingo 3 – počela prodaja u Srbiji

Renault Twingo 3 – počela prodaja u Srbiji
22.09.2014.
Niko kao "tvingo"

Dugo očekivani "reno tvingo" treće generacije konačno je stigao u Srbiju. Prodaja je odmah počela a uvoznik, Reno Nisan Srbija, postavio je i zvaničan cenovnik. Osnovni model sa "autentik" paketom opreme može da se nabavi za 8.100 evra sa PDV-om, u šta je uključen i popust od hiljadu evra koji je u startu odobren

Dugo očekivani “reno tvingo” treće generacije konačno je stigao u Srbiju. Prodaja je odmah počela a uvoznik, Reno Nisan Srbija, postavio je i zvaničan cenovnik. Osnovni model sa “autentik” paketom opreme može da se nabavi za 8.100 evra sa PDV-om, u šta je uključen i popust od hiljadu evra koji je u startu odobren.

IMG_5850

Pastelne boje su zaštitni znak tvinga

Novinarima je prošle nedelje omogućeno da provozaju sve verzije novog “tvinga”. Da odmah razjasnimo situaciju – “tvingo” ima tri paketa opreme i poseban dodatak “sport”, koji se nadograđuje na najviši paket. On podrazumeva mnoštvo zanimljivih detalja, uključujući alu-felne prečnika 16 inča, aluminijumske nožne komande i ručicu menjača, specifične presvlake u kombinaciji koža-tekstil… Za “sport” paket je odobrena promotivna cena, tako da se može nabaviti za 650 umesto 800 evra koliko inače košta.

IMG_5894

Sve verzije na jednom mestu – od 8.100 do 11.750 evra

Kada je u pitanju standardna oprema, za preporuku je srednji paket “ekspresion”. Tek od njega je dostupan klima-uređaj ali i mnogi drugi komadi opreme na koje većina mladih kupaca računa: tu su specijalan držač za mobilni telefon, blutut konekcija za telefoniranje, komande radija na volanu, USB priključak, prednji elektro-podizači prozora, podešavanje volana i vozačkog sedišta po visini…

“Tvingo ekspresion” može da se nabavi za 9.100 evra i to sa atmosferskim motorom od 70 “konja”. Inače, “tvingo” će se prodavati isključivo u kombinaciji sa ovim i turbo-benzincem od 90 KS. Jači motor se standardno isporučuje sa start-stop sistemom, dok se za slabiji doplaćuje. Oba imaju tri cilindra, s tim što slabiji ima hiljadu a jači devetsko kubika.

IMG_5867

Reno je za novinare iz Srbije ali i okruženja organizovao zanimljivu turu razgledanja znamenitosti po Beogradu. I naravno, vožnja tvinga u esktremnim gradskim uslovima

Motor je smešten pozadi, iznad zadnje osovine i pokreće zadnje točkove. Da ne bi bilo neprijatnosti, ESP i ASR su standard na svim modelima. Prtljažni prostor je iznad motora, a napred su postavljene samo posude za dolivanje tečnosti i akumulator.

Osećaj u vožnji novog “tvinga” je veoma neobičan i razlikuje se u odnosu na sve druge automobile. Detaljnije utiske ćete uskoro moći da pročitate u štampanom izdanju Auto magazina, čim prvi primerak stigne na duži test u našu redakciju.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad