Najbrži Mini modeli testirani na domaćem terenu

U okviru događaja na kom je kompanija Delta Motors predstavila najnovije BMW modele, najveći ljubitelji Mini brenda imali su prilike da uživaju u vožnji do sada najsnažnijih serijskih Mini automobila.

Svi John Cooper Works modeli – Mini Hatch, Mini Clubman i Mini Countryman su brzim prolascima kroz krivine idelanom putanjom, svojim ležanjem u krivini i John Cooper Works kočnicama, istakli sve čari “karting” osećaja (MAXIMUM GO-CART FEELING) koji MINI vozila pružaju.

auto magazin srbija mini

Novi unapređeni dvolitarski turbo agregati sa 4 cilindra kod Mini Clubman i Countryman modela u paru sa revidiranim osmostepenim automatskim menjačem isporučuju 306 KS. Oba modela poseduju All4 pogon na sva četiri točka, kao i specifično dizajniranu i dodatno ojačanu šasiju. Tu je i poseban sistem hlađenja koji je proizvod iskustva na trkačkim stazama kao i novi izduvni sistem sa John Cooper Works zvukom.

Clubman sada od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi, a Countryman za 5,1 sekundu.

auto magazin srbija mini

Legenda u svetu trkačkih staza – Džon Kuper 1961. godine otkrio je potencijal Mini Classic modela. Iako nije bio najveći, najbrži ili najsnažniji, na stazi je dominirao svojom pokretnošću i lakoćom rukovanja.

Mini modeli su obeležili trkačke staze tokom šezdesetih godina pobedivši na skoro svakom međunarodnom takmičenju i odnevši istorijske pobede u Monte Karlu 1964, 1965, 1966 i 1967. godine. Clubman sada od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi, a Countryman za 5,1 sekundu.

auto magazin srbija mini

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring