Alfa Romeo Stelvio prvi put viđen u “smrtničkoj” verziji

Kada bi kompanija FCA malo brže uvodila u proizvodnju svoje nove modele, sve bi bilo bolje. Ovako, čekaćemo još zvaničan izgled i spisak motora nove Alfe Stelvio

Prvi SUV model Alfa Romea pod nazivom “stelvio” nedavno je imao svetsku premijeru na Salonu automobila u Los Anđelesu. Kao i u slučaju “đulije”, u startu je prikazana najjača “kvadrifoljo” verzija sa preko 500 konjskih snaga.

Naravno, to nije auto koji ćemo baš često viđati na našim putevima, pa nas je zato obradovalo prvo pojavljivanje u javnosti “smrtničke” verzije.

auto magazin rs 2017-alfa-romeo-stelvio

Čast da je prvi vide, imali su Italijani pre neki dan na italijanskom “TG5” kanalu. Video je napravljen tokom posete italijanskog premijera Matea Rencija fabrici, a društvo su mu pravili Serđo Markione i Alfredo Altavila.

auto magazin rs 2017-alfa-romeo-stelvio

Tokom obilaska fabrike zadržali su se kod “alfe stelvio”, koja je po svoj prilici jedan od pretprodukcijskih primeraka. Dizajn automobila je dosta svedeniji i manje sportskiji u odnosu na “Q” verzije, sa očiglednim uticajem dizajna sa “alfe đulija”.

auto magazin rs 2017-alfa-romeo-stelvio

Na žalost, još uvek se ne zna mnogo o motorima koji će se ugrađivati u standardne verzije, osim da će “stelvio” imati 2,0 trubo-benzinski motor sa 285 konjske snage i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga će se prenositi preko osmostepenog automatskog menjača.

auto magazin rs 2017-alfa-romeo-stelvio

U “đuliji veloče” ova kombinacija motora i menjača ima pogon na sva četiri točka, pa se očekuje da isti slučaj bude i sa “stelvijom”. Još jedan motor koji se ugrađuje u “đuliju veloče” je novi 2,2 dizelaš sa 210 konjskih snaga i 470 Nm, tako da bi “stelvio” mogao da dobije i ovu kombinaciju.

auto magazin rs 2017-alfa-romeo-stelvio

U svakom slučaju, “veloče” verzije su negde između vrhunske “kvadrifoljo” i baznih modela, koji bi mogli da dobiju isti turbo-dizel ali sa 150 i 180 “konja”, baš kao i u “đuliji”.

auto magazin rs 2017-alfa-romeo-stelvio

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring