Cupra el-Born je najsportskiji električni auto VW grupacije

1

Kao prototip, predstavljen je pod imenom Seat el-Born. U međuvremenu, doneta je odluka da pripadne sportskom, Cupra odeljenju španskog proizvođača, koje je postalo potpuno nezavisan brend.

Tako je ovaj električni hečbek predstavljen kao Cupra el-Born. U suštini, deli mehaniku i elektroniku (MEB mehanička platforma) sa takođe potpuno električnim bratskim modelom VW ID.3.

Auto-magazin-Srbija-2021-Cupra-EL-BornSnaga elektro-motora nije navedena, ali se zna da pokreće zadnje točkove. Baterija je kapaciteta 77 kWh i sa jednim punjenjem može da pređe oko 500 kilometara.

Ako se puni na brzom punjaču, za pola sata punjenja dobija se autonomija od oko 160 kilometara.

Auto-magazin-Srbija-2021-Cupra-EL-BornPerformanse takođe nisu objavljene u potpunosti. Iz stanja mirovanja do 50 km/h mu je potrebno 2,9 sekundi, dok je podatak o ubrzanju do stotke još uvek tajna.

Sa VW bratom deli ne samo konstrukciju karoserije već i dizajn unutrašnjosti, sa više sportskog karaktera i dominirajućom alkantarom. Sa modelom VW ID-3 će deliti i proizvodni pogon u Cvikau fabrici. Početak prodaje zakazan je za 2021.

Auto-magazin-Srbija-2021-Cupra-EL-Born

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring