Izložba „Paralele“ u TC „Galerija“

1

Evolucija formule 1 kroz objektive dvojice majstora fotografije

Infinity Lighthouse i Lap 76 s ponosom najavljuju otvaranje izložbe fotografija „Paralele“, dvojice priznatih foto-reportera – Miloša Cvetkovića i Andreja Isakovića.

Britanski vozač tima “Mercedes AMG”, Lewis Hamilton, upravlja svojim bolidom ulicama Monaka tokom treninga pred “Veliku nagradu Monaka”, 23. maja 2019. godine.
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Paralele“ su priča u slikama o evoluciji formule jedan, globalnog sportskog fenomena, koja govori o razvoju takmičenja i organizacije u rasponu od četiri decenije. U objektivima dvojice nagrađivanih autora našli su se detalji sa trka s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog veka i, za poređenje, trenuci ovekovečeni u poslednjih nekoliko sezona.

Niki Lauda se priprema za trku ulicama Monaka tokom “Velike nagrade Monaka”, 1982. godine.
MILOS CVETKOVIC / PRIVATNA ARHIVA

Tačka susreta je kultno mesto – “Velika nagrada Monaka”, za neke esencija onoga što bi trebalo da predstavlja „najbrži cirkus na svetu“: trkanje na ivici, adrenalin, spektakl i glamur. I trka i Kneževina su se menjali kroz decenije što su i Miloš i Andrej zabeležili na svojim slikama, a svaki i najmanji detalj je dokaz zašto ova trka mora da ostane u F1 kalendaru, iako je upravo ovih dana baš to postalo upitno…

Didier Pironi, upravlja svojim bolidom, Ferrari 126C2, ulicama Monaca tokom “Velike nagrade Monaka”, 1982. godine.
MILOS CVETKOVIC / PRIVATNA ARHIVA

Izložba „Paralele“, koja sadrži 52 izabrane fotografije dvojice autora, postavljena je u prostoru kod Ulaza 2 u TC „Galerija“ u Beogradu, a svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 22. septembra, u 19 časova. Izložba je humanitarnog karaktera, s obzirom da će kompletan prihod od prodaje izloženih dela biti uplaćen u korist Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Izložba „Paralele“ otvorena je do 28. septembra.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring