Nova Kia Proceed je nešto između karavana i kupea

Nova Kia ProCeed je jedini pravi konkurent Mercedesu CLA Shooting Brake - nešto između karavana i kupea, sa najboljim spojem oba koncepta

Najnovija Kia Ceed je dobila trećeg člana porodice. Posle hečbeka, na Salonu automobila u Ženevi imali smo prilike premijerno da se upoznamo sa karavan verzijom a sada nam stiže novi oblik karoserije.

auto magazin srbija 2019 kia proceed

ProCeed kakav smo do sada znali u formi kupea sa troja vrata više se neće proizvoditi. Umesto njega dolazi modernija i atraktivnija shootingbrake varijanta sa petora vrata.

auto magazin srbija 2019 kia proceed

Dakle, objedinjene su praktičnost karavana sa elegantnim izgledom kupea pa sve to još u kombinaciji sa petora vrata.

auto magazin srbija 2019 kia proceed

U poređenju sa karavanom (Ceed Sportwagon) ProCeed je za pet milimetara duži i 43 milimetara niži, dok je odstojanje od tla takođe niže za pet milimetara. Prtljažnik je tek neznatno manji – ima 594 umesto 625 litara.

Kao i drugi članovi Ceed familije, imaće GT Line i GT verziju.

auto magazin srbija 2019 kia proceed

U ponudi će biti nekoliko motora, 1,0 turbo-benzinac sa 120 konja, 1,4 turbo sa 140 i potpuno novi 1,6 turbo-dizel sa 136 konjskih snaga.

Što se tiče menjača, osim šestostepenog manuelca moći će da se poruči i sedmostepeni automatizovani, sa dve lamele.

auto magazin srbija 2019 kia proceed

Vrhunsku verziju predstavljaće 1,6 turbo-benzinac sa 204 konjske snage i 265 njutn-metara. Uz njega će se isporučivati novi sedmostepeni automatizovani menjač sa dve lamele i manuelnim komandama na volanu, napravljenim od lakih legura.

auto magazin srbija 2019 kia proceed

Proizvodnja nove Kije ProCeed počinje u novembru mesecu u fabrici u Slovačkoj, dok će prvi primerci stići do kupaca početkom 2019. godine.

auto magazin srbija 2019 kia proceedauto magazin srbija 2019 kia proceedauto magazin srbija 2019 kia proceedauto magazin srbija 2019 kia proceed

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring