Novi Abarth 695 u čast 70 godina brenda

Novo posebno izdanje modela Abarth 695 70° Anniversario predstavljeno je u Milanu povodom proslave 70. godišnjice brenda Abarth & C. i kako bi se odala počast osnivaču Karlu Abartu (Carlo Abarth, 1908 – 1979.), prvom čoveku koji je razumeo potencijal podešavanja i tehničkog unapređenja vozila iz standardne proizvodnje.

auto magazin srbija abarth 695

Biće proizvedeno samo 1949 primeraka, označivši time godinu kada je kompanija osnovana. Ovo novo ograničeno izdanje je najvažnije u seriji omaža predstavljenih tokom ovogodišnjih proslava.

auto magazin srbija abarth 695Sada je red da ekskluzivni 695 70° Anniversario raspali snove hiljada ljubitelja italijanskog brenda. Novo ograničeno izdanje posvećeno je ljubiteljima „Škorpiona“ predstavljeno na Danima Abartha 2019, najvećem evropskom okupljanju ljubitelja Abartha u futurističkoj četvrti grada Milana po imenu MIND (Milan Innovation District).

auto magazin srbija abarth 695Ovo uzbudljivo iznenađenje za veliki broj učesnika okupljenih u novom Parku nauke, znanja i inovacija slavi prvih 70 godina auto-legende.

auto magazin srbija abarth 695Novi Abarth 695 70° Anniversario je opremljen novim zadnjim spojlerom – „Spoiler ad Assetto Variabile“, koji je rezultat truda Abarth inženjera i testiranja u FCA aerodinamičkom tunelu u Orbasanu (Torino), koji služi za unapređivanje aerodinamike automobila.

auto magazin srbija abarth 695Ovaj spojler povećava prianjanje na brzim i različitim stazama, i stabilnost pri velikim brzinama. Ukratko, on poboljšava performanse (bzine,ubrzanja).

auto magazin srbija abarth 695Novi „Spoiler ad Assetto Variabile“ je zato omaž konceptu performansi osnivača, koji je išao daleko u potrazi za čistom snagom, maksimalnom brzinom i ubrzanjem. Karlo Abart težio je sveobuhvatnim performansama i fokusirao se na potragu za inovativnim tehničkim rešenjima i njihov razvoj.

Upravo to stalno istraživanje ga je proslavilo kao jednog od pionira i vizionara u oblasti tjuninga.

auto magazin srbija abarth 695Kod modela Abarth 695 70° Anniversario, „Spoiler ad Assetto Variabile“ se može podesiti u 12 pozicija sa uglom od 0° do 60°. U maksimalnom nagibu, nagnuto poziciji od 60°, spojler povećava aerodinamičko opterećenje za do 42 kilograma pri brzini od 200 km/h. Ovo obezbeđuje odličnu dinamiku pri vožnji i veću stabilnost pri velikim brzinama, posebno na brzim stazama sa mešovitim nivoima prianjanja.

auto magazin srbija abarth 695Turbo-benzinac zapremine 1,4 litra isporučuje 180 KS i maksimalni obrtni moment od 250 Nm pri 3000 obrtaja sa maksimalnom brzinom od 225 km/h (sa spojlerom pod uglom od 0°) i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 6,7 sekundi.

auto magazin srbija abarth 695

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring