Auto magazin

Osnovano Udruženje profesionalnih automobilskih medija

Osnovano Udruženje profesionalnih automobilskih medija
17.12.2018.

Automobilsko novinarstvo u Srbiji ima dugu tradiciju i brojna značajna imena koja su dugo gradila temelje za razvoj ove specifične oblasti novinarstva. Uz to, srpsko automobilsko novinarstvo bilo je predvodnik i u novim idejama, obrazovanju i selekciji mladih novinara, kao i širenju medija sa tradicionalnih štampanih, najpre na radio i TV kanale, potom i na internet platforme. Kraj prethodnog i početak ovog veka označio je i transformaciju vlasništva iz državnih ruku u inicijativu privatnih izdavača i medija, što je donelo i brz rast broja redakcija u ovoj oblasti.

Kriza novinarstva i profesionalnih standarda nije, međutim, zaobišla ni brojne novinarske redakcije, potvrđujući pravilo da kvantitet ne donosi uvek i očekivani napredak. Ako se tome dodaju i hronični ekonomski problemi, besparica, kao i relativno malo tržište, potreba da se vratimo izvornim pravilima profesije postaje jasnija.

Posle nekoliko meseci razgovora i analize stanja u automobilskom novinarstvu, pet specijalizovanih medija donelo je odluku da osnuje Udruženje profesionalnih automobilskih medija (UPAM) sa ciljem da podigne kvalitet svog rada, pomogne obrazovanje i usavršavanje svojih timova i povrati poljuljani kredibilitet. Takođe, ne manje značajno, jeste i potreba da se čitaocima i gledaocima ponudi još kvalitetniji i raznovrsniji sadržaj. Nova vremena donose i nove tehnologije, što će biti još jedan izazov: ekologija i „zelena“ tehnologija, unapređeni bezbednosni sistemi, razvoj i primena softvera u automobilskoj industriji, još napredniji motori – sve su to teme i oblasti koje će tražiti novinare sa sve većim znanjima.

Osnivački sastanak UPAM-a

Osnivači UPAM-a su firme koje imaju nekoliko štampanih izdanja, TV emisija, internet portala, ali i brojne prateće mogućnosti koji omogućavaju pripremu i emitovanje brojnih sadržaja, prilagođenih različitim medijima, i, naravno, velikom delu publike. UPAM su osnovali i njeni prvi članovi su: SAT Media Group, Pole Position („Top Speed“), Vrele Gume Media, Auto Magazin Group („Auto magazin“) i Mobil Public. Svakako, vrata ovog udruženja biće otvorena i za druge automobilske medije koji budu zainteresovane za pristupanje (detalje o programu UPAM-a pročitajte u okviru).

Udruženje profesionalnih automobilskih medija biće otvoreno za saradnju ne samo sa kolegama, već i sa uvoznicima i prodavcima automobila, transportnih vozila, motocikala, prateće opreme. Naravno, UPAM će pokušati da, u okviru svojih mogućnosti, unapredi i skrene pažnju na značaj bezbednosti u saobraćaju, svest o značaju odgovornog odnosa prema prirodi, značaju alternativnih vidova saobraćaja i tako dalje.

Ukratko, cilj i želja osnivača jeste da svoje medije unaprede, a čitaocima i gledaocima ponude bolje sadržaje.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Besplatni servis Auto magazina

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Nesto se meni ovde ne dopada, ali nisam siguran sta. Mozda mi eksterijer ne ide [...]

Najprodavaniji auto na svetu bez dizel agregata. Izgleda dizeli lagano odlaze u istoriju. [...]

Odavno nisam video unutrasnjost koja me je toliko odusevila, kao oldtajmer. [...]

Citroen C5 2.gen će privući vozače svojim dizajnom, modernom tehnologijom, uglavnom bogatom opremom, udobnošću vožnje [...]

Poptuno nepotrebna stvar. Ne znam zašto trošiti resurse na ovao. Inače na ulazak 5G tehnologije [...]

Pozz,, Iamam problem sa mercedesom A clase 2005g. Auto ima ugradjen alarmi do sjuce je sve bilo [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »