Auto magazin

Osnovano Udruženje profesionalnih automobilskih medija

Osnovano Udruženje profesionalnih automobilskih medija
17.12.2018.

Automobilsko novinarstvo u Srbiji ima dugu tradiciju i brojna značajna imena koja su dugo gradila temelje za razvoj ove specifične oblasti novinarstva. Uz to, srpsko automobilsko novinarstvo bilo je predvodnik i u novim idejama, obrazovanju i selekciji mladih novinara, kao i širenju medija sa tradicionalnih štampanih, najpre na radio i TV kanale, potom i na internet platforme. Kraj prethodnog i početak ovog veka označio je i transformaciju vlasništva iz državnih ruku u inicijativu privatnih izdavača i medija, što je donelo i brz rast broja redakcija u ovoj oblasti.

Kriza novinarstva i profesionalnih standarda nije, međutim, zaobišla ni brojne novinarske redakcije, potvrđujući pravilo da kvantitet ne donosi uvek i očekivani napredak. Ako se tome dodaju i hronični ekonomski problemi, besparica, kao i relativno malo tržište, potreba da se vratimo izvornim pravilima profesije postaje jasnija.

Posle nekoliko meseci razgovora i analize stanja u automobilskom novinarstvu, pet specijalizovanih medija donelo je odluku da osnuje Udruženje profesionalnih automobilskih medija (UPAM) sa ciljem da podigne kvalitet svog rada, pomogne obrazovanje i usavršavanje svojih timova i povrati poljuljani kredibilitet. Takođe, ne manje značajno, jeste i potreba da se čitaocima i gledaocima ponudi još kvalitetniji i raznovrsniji sadržaj. Nova vremena donose i nove tehnologije, što će biti još jedan izazov: ekologija i „zelena“ tehnologija, unapređeni bezbednosni sistemi, razvoj i primena softvera u automobilskoj industriji, još napredniji motori – sve su to teme i oblasti koje će tražiti novinare sa sve većim znanjima.

Osnivački sastanak UPAM-a

Osnivači UPAM-a su firme koje imaju nekoliko štampanih izdanja, TV emisija, internet portala, ali i brojne prateće mogućnosti koji omogućavaju pripremu i emitovanje brojnih sadržaja, prilagođenih različitim medijima, i, naravno, velikom delu publike. UPAM su osnovali i njeni prvi članovi su: SAT Media Group, Pole Position („Top Speed“), Vrele Gume Media, Auto Magazin Group („Auto magazin“) i Mobil Public. Svakako, vrata ovog udruženja biće otvorena i za druge automobilske medije koji budu zainteresovane za pristupanje (detalje o programu UPAM-a pročitajte u okviru).

Udruženje profesionalnih automobilskih medija biće otvoreno za saradnju ne samo sa kolegama, već i sa uvoznicima i prodavcima automobila, transportnih vozila, motocikala, prateće opreme. Naravno, UPAM će pokušati da, u okviru svojih mogućnosti, unapredi i skrene pažnju na značaj bezbednosti u saobraćaju, svest o značaju odgovornog odnosa prema prirodi, značaju alternativnih vidova saobraćaja i tako dalje.

Ukratko, cilj i želja osnivača jeste da svoje medije unaprede, a čitaocima i gledaocima ponude bolje sadržaje.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti nigde javno dostupna ostalim posetiocima sajta.
Obavezna polja su obeležena *

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Koliko bi koštla popravka displeja kod Pezoa 307? Ne vidi se par redova i sad [...]

IMAM PROBLEM SA ABS PUMPOM OPEL CORSA 1.2 D 2009 GOD. DAL JE MOGUCA POPRAVKA(REPARIRANJE) [...]

Sve je to uredu, ali motor... 1600kubika i tako skromne performanse. Maksimalna brzina i ubrzanje, [...]

imam123d 1981 auto za ceo zivot i123c 1984 automatik klima centralna brava abs elektricni siber [...]

Konačno lep polo! [...]

kako mi se svidja auto. prvi put sam ga video u novom pazaru lik vozi. [...]

preuzmite auto magazin za android

Primajte novosti Auto magazina

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »