Auto magazin

Početak kraja za Volvo modele sa SUS motorima

Početak kraja za Volvo modele sa SUS motorima
21.10.2019.

Kompanija Volvo Cars počinje sa provođenjem jednog od najambicioznijih planova u automobilskoj industriji, kojim do 2025. godine namerava da smanji emisiju ugljendioksida za 40 odsto u celini, u odnosu na 2018. godinu.

To je prvi, odlučujući korak kompanije Volvo Cars na putu da do 2040. godine postane klimatski neutralna. Plan obuhvata konkretne mere u skladu sa pariškim klimatskim sporazumom iz 2015. godine koji se zalaže za ograničenje globalnog zagrevanja na 1,5 stepena Celzijusa iznad predindustrijskog nivoa.

Volvo XC40 RechargeAmbicije koje kompanija Volvo Cars želi da ostvari do 2040. godine sežu dalje od smanjenja emisija gasova potpunom elektrifikacijom, što je još jedna od oblasti u kojoj kompanija prednjači.

Volvo Cars će se posvetiti i oblasti emisija ugljendioksida u okviru svoje proizvodne mreže, svojih širih aktivnosti i lanca isporuke, kao i u okviru recikliranja i ponovne upotrebe materijala.

Jedan od kratkoročnih koraka kompanije Volvo Cars na putu ka zadatom cilju jeste implementacija serije ambicioznih, momentalnih mera u zalaganju za sveobuhvatno 40-procentno smanjenje emisije ugljendioksida po vozilu do 2025. godine, u odnosu na 2018. godinu.

Volvo XC40 RechargeKompanija se takođe zalaže za to da do tada postigne klimatsku neutralnost svoje svetske proizvodne mreže. “Svoju kompaniju menjamo primenjujući konkretne mere, a ne simboličkim obećanjima”, izjavio je Håkan Samuelsson, izvršni direktor.

“Volvo Cars usmerava svoj rad u oblasti nad kojima ima kontrolu, dakle na svoje postupanje i emisije gasova naših vozila. Svoje snabdevače i energetski sektor pozivamo da nam se pridruže u zalaganjima za klimatski neutralnu budućnost.”

Da bi do 2025. godine ostvarila smanjila emisiju ugljendioksida za 40 odsto, kompanija je zacrtala brojne visoke ciljeve za različite oblasti rada. Zastupljenost potpuno električnih vozila u visini od 50 odsto globalne prodaje jeste prioritetni cilj koji je postavljen do 2025. godine i predstavljaće 50-procentno smanjenje emisija po vozilu u odnosu na 2018. godinu.

Volvo XC40 RechargeDrugi kratkoročni ciljevi su 25-procentno smanjenje emisija CO2 u globalnom lancu isporuke do 2025. godine, 25-procentni udeo reciklirane plastike u novim vozilima Volvo do 2025. godine i 25 procentno smanjenje emisija u sveobuhvatnom postupanju kompanije, uključujući i proizvodnju i logistiku.

Volvo Cars to radically reduce carbon emissions as part of new ambitious climate plan

Kompanija Volvo Cars je prvi konvencionalni proizvođač vozila koji se obavezao na sveobuhvatnu elektrifikaciju svog voznog parka i napuštanje proizvodnje vozila koja pokreće samo motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Od ove godine nadalje svako novo vozilo Volvo biće elektrifikovano, a na tržište je upravo stiglo i prvo potpuno električno vozilo XC40 Recharge.

Volvo XC40 RechargeXC40 Recharge je prvo vozilo iz nove serije Recharge. Naziv Recharge obuhvataće sve modele Volvo sa potpuno električnim ili plug-in hibridnim pogonom. Kompanija Volvo Cars serijom Recharge želi dodatno da poveća prodaju svojih elektrifikovanih vozila, kao i da na različite načine podstakne vozače plug-in hibrida da u što je moguće većoj meri koriste čisto električni režim.

Volvo XC40 Recharge

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]