Auto magazin

Redizajnirani Mini heč i kabrio modeli

Redizajnirani Mini heč i kabrio modeli
04.02.2021.

Moderni MINI je predstavljen pre 20 godina, a najnovija generacija dostigla je nivo zrelosti u smislu dizajna, suštine proizvoda i premijum kvaliteta.

Novi dizajn eksterijera obuhvata masku hladnjaka oivičenu okvirom, znatno širim od onog kod prethodnika. Poziciona svetla ustupila su mesto vertikalnim usisnicima pomerenim napred i spolja, s funkcijom prostora za vazdušne zavese koje treba dodatno da optimizuju aerodinamičnost.

miniCentralna lajsna na braniku ima dodatnu funkciju nosača za tablicu, nije više crna već je u nijansi boje karoserije. Gledano sa strane, nove MINI modele odlikuju tipične proporcije, pri čemu su upečatljive nove linije točkova i lukova točkova.

Bočni LED pokazivači pravca integrisani su u redizajnirane maske. Svedeniji je i dizajn zadnjeg kraja svih MINI varijanti sa SUS motorima. Crni okvir preuzima šestougaoni oblik maske hladnjaka, dok je zadnje svetlo za maglu integrisano u zadnji spojler u okviru sužene LED svetlosne grupe.

miniNajupečatljiviji deo dizajna vidljiv je u kontrastnim bojama krova i kapama retrovizora koje su MINI učinile začetnikom pomame za individualizacijom. Dostupne su višebojne opcije krova, nastale u procesu stvaranja novih tehnologija za farbanje. Da bi se postigao ovakav efekat, tri nijanse boje, nanošene su jedna za drugom u procesu mokrog farbanja (wet-on-wet). Kako manje razlike u ovakvoj proizvodnji uvek postoje jer na kombinaciju boja utiču spoljni uslovi slobodno se može reći da je svaki MINI sa Multitone krovom koji izađe iz fabrike, pravi unikat.

miniKada je u pitanju unutrašnjost, premijum izgled prepoznatljive centralno postavljene instrument table dodatno je unapređen. Ekran dijagonale od 8.8 inča osetljiv je na dodir i ima omiljene tastere osetljive na dodir uz Piano Black površine visokog sjaja, koje su sada dostupne u okviru standardne opreme. Pored toga, tasteri za upravljanje audio uređajem i prekidač za svetlo upozorenja uz sisteme za asistenciju vozaču sada su precizno integrisani u kružnu instrument tablu.

miniPotpuno novi dizajn sportskog kožnog upravljača sa multifunkcijskim tasterima sada je deo standardne opreme za sve varijante modela MINI sa troja i petora vrata, kao i za MINI kabriolet. Nova struktura tastera optimizuje upravljanje audio i telefonskim funkcijama, glasovnim komandama i sistemima za asistenciju vozaču. Paketi unutrašnjih obloga The John Cooper Works Trim, MINI Yours Trim i MINI Electric Trim sa sobom, između ostalog, donose još luksuzniju verziju sportskog kožnog upravljača. Fina napa koža postavljena je na pozicije na kojima obično odmarate palčeve. Po prvi put u segmentu malih modela, u okviru paketa opcione opreme, MINI donosi i grejanje upravljača.

miniMultifunkcionalni displej sa instrumentima iza upravljača komponenta je opcije pod nazivom Connected Media. Digitalni kolor displej u crnoj boji, već standardan u verziji MINI Cooper SE, dijagonale je od 5 inča i prikazuje sve informacije relevantne za vožnju kao i potrebne informacije i statusne poruke sistema za asistenciju vozaču.

miniSvetska promocija najnovije edicije modela MINI sa troja i petora vrata, kao i modela MINI kabriolet zakazana je za mart 2021. dok se na našem tržištu prvi modeli očekuju već u aprilu mesecu.

miniminiminimini

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Steta za ferari, ali ne podrzavam ovakvo ponasanje, od strane vozaca. Zanimljiva vest u svakom [...]

Kia proizvodi estetski divne automobile. Nisam posedovao njihov auto, ali prijatelji jesu i uglavnom su [...]

Da Novice, najpametnije je biti glup. Možda niste čuli, ali ovo su 2020 godine, a [...]

Meni su zaista prelepi, potrazicu i neke modele za dame. Hvala za objavu! [...]

Divim se Vasem radu. Nikki karburatori su umetnička dela.Želim da zaradite mnogo para na savremenim [...]

Nesto meni kod ovog modela smeta a ne mogu ni da provalim sta. Mozda samo [...]

Preuzmite Auto magazin za android