Škoda Kamiq imaće samo prednji pogon

Najnoviji krosover u gami Škode je ujedno i najmanji – Kamiq je pozicioniran ispod modela Karoq i konstruisan je na mehaničkoj platformi koju deli sa, takođe nedavno predstavljenom, Škodom Scala.

auto-magazin-srbija-skoda-kamiq

Pa ipak, ima veliki prtljažnik zapremine okruglo 400 litara ali i očekivano povećan prostor na zadnjim sedištima, što je inače karakteristično za manje-više sve modele češkog proizvođača.

Kao i Škoda Scala, Kamiq će imati prilično bogatu opremu. Na listi opcija se nalaze grejači sedišta, volana i vetrobrana ali i sportska šasija sa adaptivnim oslanjanjem, koje omogućava deset milimetara niže odstojanje od tla.

auto-magazin-srbija-skoda-kamiq

Automatsko kočenje i asistencija održavanja saobraćajne trake su standard, dok se adaptivni tempomat doplaćuje, baš kao i sistem za automatsko parkiranje i automatsku aktivaciju dugih svetala.

auto-magazin-srbija-skoda-kamiq

Svetska premijera Škode Kamiq je zakazana za sledeću nedelju na Salonu automobila u Ženevi a prvi primerci stižu u našu zemlju već na jesen.

auto-magazin-srbija-skoda-kamiq

Što se tiče motora, nema iznenađenja jer su u pitanju dobro poznati benzinci zapremine 1,0 i 1,5 litara sa 115 i 150 KS u kombinaciji sa manuelnim šestostepenim ili sedmostepenim DSG menjačem.

U ponudi je samo jedan dizelaš i to 1,6 TDI sa 115 KS i 250 Nm.

auto-magazin-srbija-skoda-kamiqauto-magazin-srbija-skoda-kamiqauto-magazin-srbija-skoda-kamiqauto-magazin-srbija-skoda-kamiqauto-magazin-srbija-skoda-kamiqauto-magazin-srbija-skoda-kamiqauto-magazin-srbija-skoda-kamiqauto-magazin-srbija-skoda-kamiqauto-magazin-srbija-skoda-kamiq

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring