Auto magazin

Škoda Octavia RS dobila i tradicionalni pogon bez elektrifikacije

Škoda Octavia RS dobila i tradicionalni pogon bez elektrifikacije
06.07.2020.

Pravo iznenađenje je nastalo kada je Škoda pre nekoliko meseci predstavila Oktaviju RS iV Plug-In Hybrid, koju pokreće kombinacija 1,4 turbo-benzinca i elektro-motora ukupne snage 245 KS i 400 Nm.

Auto-magazin-Srbija-2021-Skoda-Octavia-RSTada smo pomislili da se lagano bliži kraj visokoperformansnim verzijama tradicionalnih porodičnih automobila. Na svu sreću, Škoda je odlučila da nastavi sa čisto benzinskom i dizel verzijom Octavije RS.

Auto-magazin-Srbija-2021-Skoda-Octavia-RSBaš kao i elektrifikovani RS, čisto benzinski ima 245 konjskih snaga ali iz 2,0 TSI benzinca. Maksimalni obrtni moment je nešto manji – ima 370 Nm. Lepa vest je i da je šestostepeni manuelni menjač standard, dok je sedmostepeni DSG opcija.

Auto-magazin-Srbija-2021-Skoda-Octavia-RSIpak, Octavia RS 2,0 TSI nosi pobedu nad hibridom u pogledu ubrzanja. Do stotke joj je potrebno 6,7 sekundi sa DSG menjačem, što je za šest desetinki brže. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h.

Auto-magazin-Srbija-2021-Skoda-Octavia-RSDizel verzija Škode Octavia RS pod haubom ima novi 2,0 TDI motor sa 200 KS i 400 Nm. Isporučivaće se isključivo sa sedmostepenim DSG menjačem. Ovo će biti jedina verzija u RS gami koja će imati opcioni pogon na sva četiri točka i do stotke će joj biti potrebno 6,8 sekundi.

Auto-magazin-Srbija-2021-Skoda-Octavia-RSSvaka Škoda Octavia RS stiže sa zadnjim multilink ogibljenjem i odstojanjem od tla sniženim za 15 milimetara. Adaptivno oslanjanje će biti opcija, dok će uz TSI verziju postojati i mogućnost poručivanja “šper” diferencijala.

Auto-magazin-Srbija-2021-Skoda-Octavia-RSAuto-magazin-Srbija-2021-Skoda-Octavia-RSAuto-magazin-Srbija-2021-Skoda-Octavia-RSAuto-magazin-Srbija-2021-Skoda-Octavia-RS

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Biće i više, ako se izdvoje Evropska Unija, SAd i KIna. Biće električni, biće autonomni, [...]

Mislim da je ovo već imao Audi A8 [...]

Hvala najlepše Tojoti. Svaka pomoć i solidarnost u ovakvoj situaciji su više nego dobrodošli. [...]

Sve pohvale za studente koji su svoje znanje i umeće pokazali u radu na ovom [...]

nema nista od kalkulacije. 90% onih koji iznajme vozilo znaju smao za gas i kocnicu [...]

Preuzmite Auto magazin za android