Auto magazin

Škoda Octavia Scout: alternativa SUV modelima

Škoda Octavia Scout: alternativa SUV modelima
10.06.2020.

Škoda je upravo predstavila Scout verziju nove Oktavije. Ofroud verzija popularnog modela je već tradicionalna i namenjena je svima onima koji imaju potrebu za vožnjom van asfalta a ne žele SUV.

Iz tog razloga je povišeno odstojanje od tla i to za 15 milimetara, a dodati su i elementi koji štite karoseriju od raznih uticaja koji mogu da nastanu u vožnji van puta.

Auto-magazin-Srbija-2020-Skoda-Octavia-ScoutVelika novost je i to da Škoda Octavia Scout može da se poruči i sa prednjim pogonom, što kod prethodnih generacija nije bio slučaj. Naravno, zadržana je 4×4 verzija, u kombinaciji sa manuelnim i automatskim menjačem, kao i sa novim 2,0 TDI i 2,0 TSI motorima.

Najsnažniji dizelaš isporučuje 200 konja i 400 njutn-metar i standardno je iskombinovan sa sedmostepenim DSG menjačem i pogonom na sva četiri točka. U ponudi je i slabiji od 150 konja ali i 2,0 benzinac sa 190 konjskih snaga.

Auto-magazin-Srbija-2020-Skoda-Octavia-ScoutZa one kojima zaista nije potreban 4×4 pogon a žele povišeno odstojanje od tla, u ponudi je najslabija verzija 2,0 TDI motora od 115 konja, kao i 1,5 TSI benzinac sa 150 konjskih snaga. Benzinac je ujedno i laki hibrid sa sedmostepenim DSG menjačem.

Ovakvi automobili se često koriste i za vuču prikolice. Najjači dizelaš 4×4 od 200 KS može da povuče prikolicu ukupne mase do dve tone!

Auto-magazin-Srbija-2020-Skoda-Octavia-ScoutStandardne felne su prečnika 18 inča a uz doplatu stižu devetnaestice. Na spisku opreme su i svetla u punoj LED tehnologiji, dok se LED Matrix farovi doplaćuju.

Škoda Octavia Scout na tržište stiže na jesen.

Auto-magazin-Srbija-2020-Skoda-Octavia-Scout

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Biće i više, ako se izdvoje Evropska Unija, SAd i KIna. Biće električni, biće autonomni, [...]

Mislim da je ovo već imao Audi A8 [...]

Hvala najlepše Tojoti. Svaka pomoć i solidarnost u ovakvoj situaciji su više nego dobrodošli. [...]

Sve pohvale za studente koji su svoje znanje i umeće pokazali u radu na ovom [...]

nema nista od kalkulacije. 90% onih koji iznajme vozilo znaju smao za gas i kocnicu [...]

Preuzmite Auto magazin za android