Svetska premijera: Audi Q8

Potpuno novi Audi Q8 predstavlja ne samo vrhunac prestiža u gami SUV modela već i tehnološko savršenstvo čije elemente već možemo da vidimo na Audiju A6 i A8

Za danas je zakazan veliki događaj: premijera novog Audija Q8, koji predstavlja prekretnicu u razvoju brenda. Iako zvanična ceremonija tek treba da se održi, na internetu su se pojavile prve fotografije koje vam prenosimo.

auto magazin srbija audi q8

Moglo bi se reći da je ovo kupe verzija velikog Audija Q7, u odnosu na koji izgleda dosta sportskije. Kao i kod novih A& i A8 modela, Q8 ima tri displeja na komandnoj tabli.

auto magazin srbija audi q8

Jedan ima funkciju instrumenata, drugi multimedije a treći je zadužen da omogućava kontrole klima-uređaja.

auto magazin srbija audi q8

S obzirom da premijera jo uvek nije zvanično održana, nema mnogo tehničkih podataka ali se zna da gepek ima zapreminu 605 litara, što je potpuno u skladu sa veličinom ovog SUV modela.

auto magazin srbija audi q8

Kao i u slučaju novih limuzina, svi motori će zapravo biti laki hibridi. To znači da 3,0 V6 dizel i benzinski motor dodatno pomaže starter-alternator, koji funkcioniše pod naponom od 48 volti.

auto magazin srbija audi q8

Benzinski motor raspolaže sa 340 konjskih snaga, dok dizelaš isporučuje 231 i 286 konjskih snaga. Evropska premijera je zakazana za jesen.

auto magazin srbija audi q8auto magazin srbija audi q8auto magazin srbija audi q8auto magazin srbija audi q8auto magazin srbija audi q8auto magazin srbija audi q8auto magazin srbija audi q8

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring