Testiramo Renault Talisman sa novim 2,0 dCi motorom od 200 KS

Renault Talisman je konačno dobio tretman kakav zaslužuje, kada je u pitanju motorizacija. Do sada su dizelaše predstavljali 1,5 i 1,6 dCi motori koji odlaze u penziju (bar kada je u pitanju Talisman), a umesto njih dolaze 1,7 i 2,0 dCi motori.

auto magazin srbija test renault talisman 2,0 dci iskustvaVeći dizelaš se isporučuje u dva nivoa snage – sa 160 i 200 konja. Mi testiramo jači, iskombinovan sa pretposlednjim paketom opreme S-Edition.

auto magazin srbija test renault talisman 2,0 dci iskustvaZanimljivo je da se, kao i slabija verzija, prodaje isključivo sa sedmostepenim automatizovanim EDC menjačem. Standard je i 4Control sistem upravljanja na sva četiri točka.

auto magazin srbija test renault talisman 2,0 dci iskustvaOprema je generalno veoma bogata, ali to nije previše podiglo cenu auta – Renault Talisman S-Edition Blue dCi 200 EDC kao sa testa košta 33.340 evra, dok bazna verzija sa 1,7 dCi motorom od 120 konjskih snaga može da se nabavi za 21.640 evra.

auto magazin srbija test renault talisman 2,0 dci iskustvaSve u svemu, novi 2,0 dCi od 200 konja je prava mašina za vožnju auto-putem, s obzirom da ima veoma dobra međuubrzanja ali i relativno nisku potrošnju.

Više detalja o ovom automobilu i motoru pročitajte u aktuelnom izdanju Auto magazina, koje je na kioscima širom Srbije.

auto magazin srbija test renault talisman 2,0 dci iskustva

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring