U Marbelji vozimo novi Mercedes GLB

Nema sumnje, SUV modeli postali su najdominantnija kategorija vozila. Najveći igrači među proizvođačima automobila trude se da kompletiraju gamu, tako što će imati po najmanje jednog predstavnika u svakoj klasi.

auto magazin srbija mercedes glb testU ovom trenutku Mercedes je apsolutno dominantan, sa toliko modela da ih je teško sve nabrojati. Najnoviji u nizu je GLB, auto koji smo imali prilike da testiramo na putevima Andaluzije.

auto magazin srbija mercedes glb testNovi Mercedes GLB konstruisan je na mehaničkoj platformi koju deli sa nekoliko modela, pre svega A klasom, zatim i svim derivatima nastali na njenoj osnovi. To su B klasa, CLA, A klasa sedan i budući GLA, koji samo što nije otkriven.

auto magazin srbija mercedes glb testPitate se, sa punim pravom, koja je razlika između novog GLB i GLA, čija se premijera očekuje uskoro. Po svoj prilici, GLA će biti hečbek sa kupe oblikom karoserije, dok je GLB zapravo smanjeni GLS, bar kada je oblik karoserije u pitanju.

auto magazin srbija mercedes glb testIma obilje prostora, uključujući i treći red sedišta, tako da može da preveze sedmoro. Doduše, treći red sedišta je namenjen pre svega deci, i odraslim osobama sitnije građe.

auto magazin srbija mercedes glb testS obzirom da mehanička platforma ima prednji pogon, ima ga i GLB. Rezervisan je samo za najslabije verzije GLB 200 i GLB 180 d, dok su sve ostale dostupne i sa 4Matic pogonom na sva četiri točka.

auto magazin srbija mercedes glb testDetaljnu reportažu sa međunarodne prezentacije Mercedesa GLB pripremamo za sledeći broj Auto magazina. Bilo je zanimljivih situacija, pre svega kada smo vozili AMG GLB 35 4Matic sa 306 konjskih snaga…

auto magazin srbija mercedes glb test

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring