Auto magazin

U Marbelji vozimo novi Mercedes GLB

U Marbelji vozimo novi Mercedes GLB
29.11.2019.

Nema sumnje, SUV modeli postali su najdominantnija kategorija vozila. Najveći igrači među proizvođačima automobila trude se da kompletiraju gamu, tako što će imati po najmanje jednog predstavnika u svakoj klasi.

auto magazin srbija mercedes glb testU ovom trenutku Mercedes je apsolutno dominantan, sa toliko modela da ih je teško sve nabrojati. Najnoviji u nizu je GLB, auto koji smo imali prilike da testiramo na putevima Andaluzije.

auto magazin srbija mercedes glb testNovi Mercedes GLB konstruisan je na mehaničkoj platformi koju deli sa nekoliko modela, pre svega A klasom, zatim i svim derivatima nastali na njenoj osnovi. To su B klasa, CLA, A klasa sedan i budući GLA, koji samo što nije otkriven.

auto magazin srbija mercedes glb testPitate se, sa punim pravom, koja je razlika između novog GLB i GLA, čija se premijera očekuje uskoro. Po svoj prilici, GLA će biti hečbek sa kupe oblikom karoserije, dok je GLB zapravo smanjeni GLS, bar kada je oblik karoserije u pitanju.

auto magazin srbija mercedes glb testIma obilje prostora, uključujući i treći red sedišta, tako da može da preveze sedmoro. Doduše, treći red sedišta je namenjen pre svega deci, i odraslim osobama sitnije građe.

auto magazin srbija mercedes glb testS obzirom da mehanička platforma ima prednji pogon, ima ga i GLB. Rezervisan je samo za najslabije verzije GLB 200 i GLB 180 d, dok su sve ostale dostupne i sa 4Matic pogonom na sva četiri točka.

auto magazin srbija mercedes glb testDetaljnu reportažu sa međunarodne prezentacije Mercedesa GLB pripremamo za sledeći broj Auto magazina. Bilo je zanimljivih situacija, pre svega kada smo vozili AMG GLB 35 4Matic sa 306 konjskih snaga…

auto magazin srbija mercedes glb test

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ne bi bilo zgoreg da izmesle neki vizir za voznju nocu kao zastitu od svetala. [...]

Seat altea 2.0 mi lupa na pun gas dok se gree auto posle nemam problem... [...]

Ne znam koliko je pratičak taj zadnji kraj koji vuče na kupe, ali je veoma [...]

Interesuje me nova dizel opel corsa 1.3 i 1.5. Ako bi mi cena odgovarala uzeo [...]

alo

zbogom gm ,unisten Opel. [...]

Kupac ili korisnik je uvek u pravu dok ne osteti vozilo kod najma za rent [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »