VW Caravelle dobija 2,0 TSI motor od 204 KS

Čuveni Folksvagenov kombi dobija 2,0 TSI motor od 2014 "konja" za putničku varijantu, koja će biti jedan od najbržih kombija današnjice

Na prvi pogled dostavno a na drugi savršeno porodično vozilo – “folksvagen karavela”. Okej, pravi naziv za teretnu verziju je “transporter”, dok su “karavele” uvek bile putničke. Razlika je velika, u komfornijem ogibljenju, zvučnoj izolaciji pa tek na kraju luksuzu.

Folksvagenova dnevna soba na točkovima će sada dobiti 2,0 TSI motore koji će imati dva nivoa snage, od 150 i 204 “konja”. Prvi će imati šestostepeni manuelni a drugi sedmostepeni “DSG” menjač. Kombinovaće se samo sa kraćim međuosovinskim rastojanjem.

Pun komfor je obezbeđen za šest putnika, po dva u svakom redu. Standard će biti klizna vrata sa obe strane a konfiguraciju sedišta je moguće podesiti po želji. Na primer, putnici pozadi mogu da sede okrenuti jedni ka drugima.

Nemački porizvođač je uveo i tri turbo-benzinca u gamu “kedija”. Euro 6 verzije sada imaju 1,2 TSI od 84 KS sa petostepenim manuelnim menjačem, kao i 1,0 TSI sa 102 KS. Zvuči apsurdno, ali je tako – manji motor sa cilindrom manje ima veću snagu od većeg, koji je usput dosta rasterećeniji.

Na kraju, “kedi” dobija i 1,4 TSI motor, takođe najslabiju verziju kao u slučaju 1,2 TSI motora – od 125 KS, uz koji će se ugrađivati šestostepeni manuelni ili sedmostepeni “DSG” menjač.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring