Renault Clio 5 dobija hibridni pogon ali i novi 1,0 turbo

Renault je do poslednjeg trenutka čuvao podatke o motorizaciji nove generacije modela Clio. Velika novina je to što će imati hibridni pogon.

Činiće ga novorazvijeni 1,6 benzinac i dva elektro-motora sa baterijama kapaciteta 1,2 kWh. Ipak, detalji nisu saopšteni, tako da još uvek ne znamo ništa o snazi i performansama.

auto-magazin-srbija-2020-renault-clio

Jedino što je objavljeno je to da auto startuje u elektro-modu i da će biti u mogućnosti da po gradu vozi i do 80 posto samo na struju.

Novina je i to što će osim atmosferskih verzija 1,0 motora od 65 i 75 konja u ponudi biti i turbo verzija.

auto-magazin-srbija-2020-renault-clio

Podsećamo, do sada je trocilinarski turbo-benzinac imao 899 kubika, dok će novi imati sto kubika više i veću snagu od okruglo 100 umesto dosadašnjih 90 konja. Maksimalni obrtni moment je 160 Nm, kao na atmosferskim 1,6 benzincima.

auto-magazin-srbija-2020-renault-clio

Razvijen je unutar Renault Nissan Mitsubishi alijanse i isporučivaće se petostepenim manuelnim ili CVT menjačem. Kasnije bi trebalo da usledi i varijanta na tečni naftni gas.

Takođe novi 1,33 turbo-benzinac, koji u drugim Renoima raspolaže snagom od 100 do 163 konjske snage, u Clio će se ugrađivati samo u varijanti od 130 KS i 240 Nm. Zanimljivo je da će se standardno isporučivati sa sedmostepenim EDC menjačem sa dve lamele.

auto-magazin-srbija-2020-renault-clio

Stari dobri 1,5 dCi, koji se ugrađuje u Clio od fejslifta druge generacije, ovde je prisutan u varijantama sa 85 i 115 konja. Naravno, od 2001. do danas ovaj motor je imao toliko izmena i unapređenja da se može reći da malo toga ima zajedničkog sa nekadašnjim.

auto-magazin-srbija-2020-renault-clio

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring