Mini slavi 60. rođendan karavanom koji prolazi i kroz Srbiju

Tradicionalni internacionalni susret ljubitelja Minija ove godine će biti posvećen proslavi šezdesetogodišnjice modela koji je obeležio jednu epohu i istoriju automobila.

Karavan Minija će krenuti iz Atine i završiće se u Velikoj Britaniji, kao svojevrstan omaž konstruktoru, Aleku Isigonisu.

mini-classic-meetingIsigonis ima grčke, britanske i nemačke korene, što je bio povod za određivanje rute. Početak avanture će biti za dva dana, 25 jula, a karavn će stići u Bristol 8. avgusta.

Usput će proći i kroz Srbiju, sa zaustavljanjem u Sofiji, Beogradu, Budimpešti, Beču, Bratislavi, Pragu, Drezdenu, Roterdamu i Oksfordu.

Usput će se organizovati druženje ne samo sa lokalnim Mini klubovima, već i sa obožavaocima drugih brendova, među kojima je i Trabant klub u Lajpcigu.

Internacionalni Mini skup se održava tradicionalno već četiri decenije, obeležavajući istoriju klasičnog Minija koji je nastao 1959. godine. Ovogodišnji skup će se završiti velikom rođendanskom žurkom u nedelju, 11. avgusta.

Inače, ovaj događaj podržalo je i Mini Classic odeljenje BMW-a, koje će učestvovati sa dva klasika – Minijem kabrio i prvom generacijom Minija Cooper (od kako ga je preuzeo BMW). Biće više nego prepoznatljivi zbog specifične boje, tačnije umetničkog dela čiji je autor ilični umetnik koji se potpisuje kao Cheba.

Ovim automobilima će se pridružiti i plug-in hibrid Mini Countryman Cooper SE.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring