Aston Martin DBS 770 Ultimate ekskluziva u samo 499 primeraka

Aston Martin je predstavio DBS 770 Ultimate, specijalno izdanje DBS-a sa povećanom snagom, poboljšanom šasijom i jedinstvenim stilskim detaljima.

Grand tourer koji označava kraj linije za trenutnu generaciju DBS-a će se proizvoditi u 499 jedinica – 300 kupea i 199 kabrioleta sa oznakom Volante.

Aston Martin DBS 770 Ultimate

Najvažnije izmene su na prednjem kraju sa novom haubom, kao i vidu detalja od kepera i ugljeničnih vlakana sa redizajniranim difuzorom pozadi.

Još posebniji su jedinstveni 21-inčni točkovi od lake legure, u saten srebrnoj, saten crnoj ili saten crnoj boji sa dijamantskim oblicima kao na slici. Pirelli P Zero gume visokih performansi su dimenzija 265/35 R21 napred i 305/30 R21 pozadi.

Aston Martin DBS 770 Ultimate

DBS 770 Ultimate logo se može naći na naslonu za ruke i na jednoj od specijalnih pločica na pragovima koje takođe prikazuju numeraciju specijalne serije ograničene proizvodnje.

Model se standardno isporučuje sa Sports Plus sedištima presvučenim polu-anilinskom kožom i alkantarom (Performance sedišta su opciona), ručicama menjača od ugljeničnih vlakana i jedinstvenom kombinacijom ukrasa sa šarenim umetcima.

Aston Martin DBS 770 Ultimate

Vlasnici su takođe imali mogućnost da dodatno personalizuju svoje vozilo kroz Q by Aston Martin odeljenje.

DBS 770 Ultimate dolazi opremljen poboljšanom verzijom tvin-turbo 5,2-litarskog V12 motora koji proizvodi 770 KS i 900 Nm obrtnog momenta.

Aston Martin DBS 770 Ultimate

Ovo predstavlja povećanje od 45 KS u odnosu na standardni DBS Superleggera / Volante.

Snaga se prenosi na zadnju osovinu preko osmostepenog ZF automatskog menjača uz pomoć mehaničkog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem.

Aston Martin DBS 770 Ultimate

Kompanija sugeriše da je specijalno izdanje „najmoćniji proizvodni Aston Martin ikada, i najbrži i najmoćniji DBS do sada“, iako je reklamirana maksimalna brzina od 340 km/h identična standardnom DBS-u.

DBS 770 Ultimate ima 10 KS više od One-77, ali je i dalje ispod 1.176 KS iz elektrifikovanog pogona vodećeg modela Valkyrie.

Aston Martin DBS 770 Ultimate

Proizvodnja Aston Martina DBS 770 Ultimate počeće u prvom kvartalu 2023. godine, a prve isporuke se očekuju u trećem kvartalu.

Proizvođač automobila nije otkrio cene jer su knjige porudžbina već zatvorene. S obzirom na dodatnu snagu i ograničenu dostupnost, specijalno izdanje će definitivno biti skuplje od DBS Superleggera koje počinje od oko 330.000 evra.

Aston Martin DBS 770 Ultimate Aston Martin DBS 770 Ultimate Aston Martin DBS 770 Ultimate Aston Martin DBS 770 Ultimate Aston Martin DBS 770 Ultimate

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring