Auto magazin

Aston Martin slavi 110. rođendan specijalnom edicijom

Aston Martin slavi 110. rođendan specijalnom edicijom
16.01.2023.

Aston Martin je najavio da će proslava njegove 110. godišnjice uključivati otkrivanje “ekskluzivnog specijalnog modela” i debi prvog sportskog automobila sledeće generacije brenda.

Saopštenje za štampu nije uključivalo mnogo detalja o novom specijalu Aston Martina, osim što će to biti „strogo ograničena“ ponuda koja će debitovati kasnije ove godine.

To verovatno znači da to nije Aston Martin DBS 770 Ultimate koji je već najavljen i koji će u potpunosti biti predstavljen 18. januara.

Što se tiče prvog Aston Martina sledeće generacije, koji bi trebalo da debituje 2023. godine, kompanija kaže da će dodatno poboljšati svoj fokus na „ultra-luksuz, visoke performanse i intenzitet vožnje“.

Prvi primerci biće isporučeni krajem 2023. godine, ali u ovom trenutku nismo sigurni da li je ovo model na koji se Aston Martin poziva.

Aston Martin 110 godina

Aston Martin su 15. januara 1913. osnovali Lionel Martin i Robert Bamford, počevši od male radionice u Henniker Mevs, u Londonu.

U sledećih 110 godina, britanski proizvođač je prodao više od 110.000 automobila i napravio mnogo uspešnih trkačkih automobila.

Najava za 110. godišnjicu brenda propraćena je studijskim snimcima Razor Blade-a iz 1923. pored vodećeg modela Valkyrie.

Razor Blade jedan od najstarijih preživelih trkačkih automobila Aston Martina koji je oborio brojne rekorde u klasi u Bruklandsu davne 1923. godine.

Aston Martin 110 godina

Proslave će se održati na nekoliko mesta širom sveta, uključujući Veliku nagradu Britanije u Silverstonu, Festival brzine u Gudvudu i Konkurs elegancije na Pebble Beachu.

Pored 110. rođendana brenda, 2023. obeležava 75 godina DB modela, 60. rođendan DB5 i 20 godina od kada se proizvođač automobila preselio u svoje sedište u Gejdon.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]