Auto magazin

Audi Q4 Sportback E-Tron Concept zaživeće 2021.

Audi Q4 Sportback E-Tron Concept zaživeće 2021.
09.07.2020.

Proizvođači automobila su možda i preterali sa ogromnim brojem verzija istih modela, pa sada svaka SUV klasa mora da ima i svoje kupe varijante.

Audi je jedan od poslednjih premijum proizvođača koji je pribegao ovoj strategiji. Sada je prikazan Audi Q4 Sportback E-Tron Concept, koji bi trebalo da nam pokaže ne samo kuda ide tehnika, već i kako će izgledati kupe verzija jednog od budućih Audi modela.

Auto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron Concept

Oznake su u ovom trenutku zbunjujuće i nije baš najjasnije kojoj klasi pripada, ali je izvesno da Audi želi da kompletira svoju gamu sa predstavnikom u svakom SUV segmentu.

Konstruisan je na MEB platformi, na kojoj će biti napravljen i serijski model čiju ćemo premijeru videti 2021.

Auto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron Concept

Inače, Audi Q4 Sportback E-Tron Concept je već sedmi po redu električni automobil Audija, među kojima su e-tron e-tron GT. Točkovu se prečnika 22 inča, a osim digitalnih instrumenata ubačena je i multimedija dijagonale 12,3 inča.

Auto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron Concept

Za pogon su zadužena dva elektro-motora koji se napajaju iz litijum-jonskih baterija kapaciteta 82 kWh. Glavni motor je onaj smešten na zadnjoj osovini sa ukupno 204 konjske snage i 310 Nm.

U slučaju zahteva za većom količinom snage ili za boljim prijanjanjem na klizavim i rastresitim podlogama, aktivira se i prednji elektro-motor od 102 konjske snage i 150 njutn-metara.

Auto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron Concept

Iz mesta do 100 km/h mu je potrebno 6,3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 180 km/h. Očekuje se da autonomija po novim oštrijim WLTP standardima bude oko 450 kilometara.

Moći će da se koriste punjači snage do 125 kW, kojima će za punjenje do 80 posto kapaciteta baterije trebati tek nešto malo više od pola sata.

Dakle, serijsku verziju možemo da očekujemo sledeće godine…

Auto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron ConceptAuto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron ConceptAuto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron ConceptAuto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron ConceptAuto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron ConceptAuto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron ConceptAuto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron ConceptAuto magazin Srbija Audi Q4 Sportback E-Tron Concept

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Dobro, ali mnogo malo [...]

Preuzmite Auto magazin za android