Auto magazin

BMW i3 i ove godine predvodio Triatlon trku u Beogradu

BMW i3 i ove godine predvodio Triatlon trku u Beogradu
26.09.2018.

Beogradski triatlon okupio je vrhunske sportiste iz zemlje i inostranstva, a učešće je, ove godine, uzelo više od 300 takmičara.

Trka, koja je bila organizovana po standardima najpoznatijih svetskih takmičenja, započeta je plivanjem u jezeru na Adi Ciganliji u dužini od 1.900 metara, a nastavila se vožnjom bicikala Savskom magistralom i preko mosta na Adi u ukupnoj dužini od 90 km, nakon čega je usledilo trčanje stazom pored reke Save ukupnom dužinom 21,1 km.

Prevodeći triatlonce na biciklističkoj etapi dugoj 90 kilometara, BMW i3 je potrošio tek 15% električne energije svoje baterije.

IMGL1584

Takođe, i ostala vozila koja su pratila bicikliste su BMW elektrifikovani i plug-in hibridni modeli koji nemaju emisiju štetnih gasova i omogućavaju sportistima čistiji vazduh tokom trke.

U muškoj konkurenciji pobedio je Dejan Patrčević, a u ženskoj Maja Urban. Ovo takmičenje je ujedno bilo i prvenstvo države, u kojem su prva tri mesta u muškoj konkurenciji zauzeli Dejan Popović, Bojan Karanović i Filip Rudaković, dok je u ženskoj konkurenciji Fabo Ildiko bila prva takmičarka koja je prošla ciljnu liniju, za njom Mirjana Nešković, a treća je na cilj stigla Marija Desivojević Cvetković.

IMGL1543

Centralnu poziciju, kod cilja, zauzeo je najnoviji model BMW X3, a u trci su učestvovali i motocikli BMW Motorrad programa, koji su pratili učesnike.

Posetioci su u Expo delu imali mogućnost da se upoznaju sa proizvodima BMW asortimana – biciklima, guralicama za decu, a najviše interesovanja privukao je aktuelni akcijski model BMW X1.

Podsećamo da je prvi električni BMW model proizveden davne 1972. da bi predvodio učesnike maratona u Berlinu, a BMW Srbija sa zadovoljstvom nastavlja podršku ove dugogodišnje tradicije BMW brenda.

IMG_8401

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Cena testirane Toyote Yaris je 14.490 evra. To je ujedno i najskuplja verzija. Za 11.990 [...]

Koja je cena te Toyote Yaris [...]

Sve to stoji ali ti 1,2 motori sa 120ks i slicno, dajem primer, nisu dugovecni. [...]

Jako dobro je ocuvan za to godiste i kilometrazu, ali ono sto mi je zanimljivo/čudno [...]

Taj srednji punjač može da se kupi na Amazonu za cirka 500e.Ko ima trofaznu struju [...]

Pohvala za test [...]

preuzmite auto magazin za android

Primajte novosti Auto magazina

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »