Auto magazin

BMW Motorrad na sajmu predstavio najnovije modele

BMW Motorrad na sajmu predstavio najnovije modele
25.03.2019.

BMW Motorrad se ove godine našao u istoj hali sa ostalim BMW brendovima i predstavio neke od najnovijih modela svoje game.

Novi BMW R 1250 GS Adventure napravljen je za sve izazove. Teške rute, loši uslovi i najzabačenije destinacije ne predstavljaju problem za glavnog među putničkim „enduro“ modelima. Sa povećanjem zapremine na 1254 ccm i 100 kW (136 ks), poseduje još više snage za divlje predele, pustinju ili seoski put. Pored poboljšanih performansi, motor ujedno radi efikasnije i pruža izdržljivost koja je potrebna da se stigne do cilja sledeće etape. Varijabilna kontrola bregaste osovine BMW ShiftCam potpuno je nova tehnologija –omogućava nesmetanu vožnju u niskom opsegu brzine i visoki obrtni moment u svakom opsegu brzine. Ovo za posledicu ima uravnoteženi rad motora koji vam daje još više samopouzdanja kada vozite svoj R 1250 GS Adventure. Zapremina motora je 1254 ccm. Povećanje performansi jasno je primetno na svakom terenu sa 100kW (136 ks) i 143 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 6.250 obrtaja u minutu. Revizija motora sa sistemom BMW Shiftcam obezbeđuje optimalni proces unutrašnjeg sagorevanja te tako i sveukupno povećanje energetske efikasnosti.

Dizajn modela BMW R 1250 GS Adventure prenosi čistu robusnost. Redizajnirane šipke za zaštitu motora i rezervoara kompletiraju impresivan izgled. Konektivnost sa ekranom visoke rezolucije dolazi kao standardna oprema. Preko Bluetooth uređaja može se povezati sa sa pametnim telefonom, a 6,5-inčni TFT ekran prikazuje vam sve u vezi sa motociklom i nudi dodatne elemente kao što su navigacija i muzika. Idealan za avanturu i u planinama: BMW R 1250 GS je standardno opremljen sistemom Hill Start Control (HSC), koji vam olakšava vožnju na padinama.

 

BMW C 400 GT – Gran Turismo među skuterima srednje veličine za odličan komfor i dinamične performanse kao i za mnogo zabave u vožnji. Ovaj skuter za cilj ima dalje povećanja komfora i sposobnosti turinga. Bilo da vozite kroz centar grada, svakodnevno putujete do kancelarije, uživate u vožnji posle posla ili preko vikenda – novi C 400 GT je savršeni partner na kojem ćete u potpunosti uživati u vožnji – sami, ali i sa suvozačem.

C 400 GT pokreće efikasno optimalizovani jednocilindrični motor sa izlaznom snagom od 34 ks (25 kW) koji se koristi i za model C 400 X. Prenos snage se obavlja preko CVT (Continuously Variable Transmission) menjača i torziono krute viljuške pogonskog sklopa sa inovativnim ležajem viljuške za minimum vibracija te stoga i za maksimalni komfor. Automatska kontrola stabilnosti ASC obezbeđuje povećanu bezbednost tokom ubrzavanja, naročito na klizavim površinama.

Kao i BMW C 400 X, novi C 400 GT ima robusni ram od čeličnih cevi. Za vešanje i amortizaciju pobrinula se teleskopska viljuška napred i dve opružne noge pozadi. Postavka i hod opruge odabrani su tako da obezbede sportsku, dinamičnu zabavu u vožnji u kombinaciji sa visokim nivoom komfora. Vrhunske performanse kočenja i izvanrednu bezbednost pruža kočnica sa dvostrukim diskom napred zajedno sa kočnicom koja ima jedan disk pozadi, uz ABS kao standardnu opremu.

Pored standardnog osvetljenja u LED tehnologiji, novi C 400 GT ima multifunkcionalnu instrument tablu sa TFT ekranom u punom koloru od 6,5 inča dostupna je kao opcija. Zajedno sa dodatno razvijenim BMW Motorrad multi-kontrolerom koji nudi integralni rad, ovo znači da vozač može da pristupi vozilu i funkcijama konektivnosti brzo i bez skretanja pažnje sa onoga što se dešava na putu. Pored zgodne upotrebe telefona i slušanja muzike tokom putovanja, tu je i korist od lake navigacije pomoću praktičnog sistema strelica.

Što se stilizacije tiče, novi C 400 GT se može momentalno prepoznati kao član BMW Motorrad C porodice: on je elegantan i funkcionalan – uvek spreman za opušteno urbano krstarenje ili duže vožnje sa suvozačem. Kad se gleda spreda, njime dominira aerodinamični dvostruki LED far sa upadljivim dizajnom LED svetla za dnevnu vožnju u obliku elemenata od optičkih vlakana. Sa pojačanom zaštitom od vetra i nevremena usled višeg vetrobrana nego na modelu C 400 X kao i pažljivo zamišljenim konceptom odlaganja prtljaga koji se sastoji od dve kasete i „fleks-kutije“ ispod udobnog jednodelnog sedišta, novi skuter srednje veličine nudi takođe sve što je potrebno da se ispune zahtevi kako za svakodnevnu praktičnost, tako i za pogodnost za turing. Kao dodatni element komfora, novi BMW C400GT je opremljen sistemom Keyless Ride kao standardom. Novi C 400 GT ima pojačana svojstva komfora u formi sedišta sa zasebnim naslonom za vozača i platformama umesto osloncima za noge suvozača.

Putem programa za finansiranje BMW Motorrad game, 3asy Ride, uslovi za kupovinu novog BMW motocikla su 30% učešća, 3 godine finansiranja, 30% otkupne vrednosti uz beneficiranu sajamsku kamatnu stopu 3,99%. A uz modele BMW R1250 GS i R1250 GS Adventure klijente očekuje set BMW kofera i trening bezbedne vožnje. Svi BMW Motorrad modeli u ponudi imaju 5 godina garancije.

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Moto Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Potrošnja navedena u tekstu je naša - po putnom računaru, a potrošnja navedena u tabeli [...]

Prelepo izgleda. P.s. da li je potrosnja, zvanična od proizvođača. Nešto je nerealno niska. [...]

Gute Arbeit. Danke. [...]

Nikola, delim misljenje koje ste izneli u Vasem komentaru. Srećni sam vlasnik ovog vozila od [...]

Masovna ulazak električnih automobila po swvemu sudeće ne može da se zaustavi. Naftni lobi se [...]

Odlična vest za ljubitelje BMW vozila. [...]

Preuzmite Auto magazin za android