Auto magazin

BMW R18 je pravi kruzer a od juče je dostupan i kod nas

BMW R18 je pravi kruzer a od juče je dostupan i kod nas
25.09.2020.

1

BMW Motorrad Srbija predstavio je svojim klijentima i predstavnicima medija dugoočekivani model koji BMW motocikle na pravi način uvodi u segment “kruzera”. BMW R18 je u potpunosti u skladu sa tradicijom čuvenih BMW motocikala – i tehnički i po pitanju stilskog dizajna.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsMeđutim, iako se dizajnom i izgledom ovaj model nastavlja na BMW Motorrad tradiciju i na legendarni BMW R5, model koji se nalazio u proizvodnji pre više od 80 godina i potpuno preusmerava fokus na osnovne motociklističke elemente: jednostavnost i bokser motor kao epicentar uživanja u vožnji, i sve u kombinaciji sa “dobrim vibracijama“, on ipak poseduje sve najmodernije tehnologije iz BMW-a.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsTežak je 345 kg, dugačak skoro 2,5 metra i ima međuosovinsko rastojanje od 173 cm. Ima 1802 cc, po čemu je i dobio naziv R18, a maksimalnu 91 KS imsporučuje pri 4.750 obrtaja u minutu. Važno je istaći njegov obrtni moment od 158Nm dostupan na 3000 obrtaja, pri čemu je u rasponu od dve do četiri hiljade obrtaja, sve vreme na raspolaganju obrtni moment od preko 150Nm.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsCentar pažnje je “Big boxer” agregat, sa najveći kapacitetom dvocilindričnog bokser agregata ikada korišćenog u serijskoj proizvodnji. Poseduje kvačilo i menjač sa 6 brzina, a finalni prenos je preko kardana.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsPoseduje detalje legendarnih bokser motora iz 1936. godine kao što su dvostruki cevasti ram, karakterističan oblik rezervoara i vidljivo kardansko vratilo. Nasledio je i tradicionalno vazdušno hlađenje. Auspuh je urađen po ugledu na koncept R7 iz tridesetih godina.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsIako minimalističkog izgleda opremljen je najsavremenijom opremom i sistemima. U standardu poseduje ASC sistem stabilnosti, “Hill start control” sistem za polazak na uzbrdici, kao i MSR sistem koji kontroliše kočenje motorom. Kočioni sistem se sastoji od dvostrukih diskova napred i jednostrukih pozadi, oba sa četvoroklipnim kočionim čeljustima.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsOno što ovaj motocikl dodatno izdvaja od ostalih modela iz istog segmenta jesu i tri različita moda vožnje “Rain”, “Roll” i “Rock” koja se mogu prilagođavati individualnim željama vozača. Pozicija sedenja je uspravna i uslovljena nogostupima koji su postavljeni na sredini, iza cilindara, što je odlika BMW modela.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsNovi model će se naći u prodaji  kao ekskluzivni First Edition – sa mnogo hromiranih detalja, belih linija na rezervoaru, First Edition oznaka na motociklu, kao i posebnog poklon paketa koji će dobiti vlasnici ovih motocikala, uz ovo dostupan je veliki broj opcija individualizacije.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsPočetna cena modela R18 je 23.300 EUR i to, kao kod svih naših modela sa uključenom petogodišnjom garancijom, a na početku prodaje, i sa uključenim First Edition paketom.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsOvom prilikom je BMW Motorrad predstavio i potpuno novi koncept servisnog prijema posvećenog samo motociklima, kao i prostor koji klijentima omogućava opuštanje u prijatnoj atmosferi uz kafu i razgovor sa serviserima i prijemnim savetnikom, dok je njihov motor u servisu.

Auto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsAuto magazin Srbija BMW R18 Delta MotorsAuto magazin Srbija BMW R18 Delta Motors

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Moto Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad