Geely je ogromno iznenađenje!

Na beogradskom sajmu automobila premijerno se predstavlja brend Geely.

Kompanija Geely Automobile (deo Geely Holding Group), osnovana je 1997. godine. Geely je bio prvi kineski automobilski brend sa 10 miliona prodatih automobila, a već pet godina zaredom je najprodavaniji kineski brend putničkih vozila (1,43 miliona prodatih vozila u 2023. godini). Njegov poslovni uspeh potvrđuje činjenica da se Geely već deset godina zaredom nalazi na prestižnoj listi najvećih svetskih kompanija “Fortune 500”.

Imaju četiri modularne platforme ꟷ BMA (B-segment Modular Architecture), CMA (Compact Modular Architecture), SPA (Scalable Platform Architecture) i SEA (Sustainable Experience Architecture) ꟷ razvijene kao plod saradnje četiri globalna centra za istraživanje i razvoj i tri globalna dizajnerska centra.

Auto koji je predstavljen na beogradskom Sajmu automobila u Hali 1 je Atlas Pro.

Geely Atlas Pro sajam automobila beograd 2023.

Kompaktni SUV (dužina 4.544, širina 1.713, visina: 1.831 mm) pokreće 1.5 turbo-benzinac sa direktnim ubrizgavanjem i 177 konjskih snaga, a u skladu s najnovijim trendom automobilske industrije ima lako hibridni pogon na 48V i belt-starter generator (BSG). Isporučuje maksimalni obrtni moment od 300 Nm već pri 1.500 obr./min.

U ponudi je sa pogonom na prednji par točkova (2WD) ili pogonom na sva četiri točka (AWD). Glavninu prodaje će predstavljati opreme Flagship i Flagship plus kod kojih će prenos obavljati 7DCT menjač sa duplim kvačilom, dok će u ponudi u standardnoj opremi (Luxury) prenos obavljati 6-stepeni automatski menjač (6AT).

Geely Atlas Pro sajam automobila beograd 2023.

Pored atraktivnog izgleda i natprosečnog kvaliteta izrade Atlas PRO donosi bogatu standardnu opremu: full LED farovi, digitalni instrumenti (7-inčni ekran), multimedijalni sistem sa 12,3” ekranom osetljivim na dodir i Bluetooth telefonskom vezom i 8 zvučnika, projekcija ekrana pametnog telefona na multimedijalni ekran preko USB-a (podržava Android auto, Apple Car play), sistem za surround pogled od 360° oko vozila, 18-inčni naplaci, grejanje prednjih i zadnjih sedišta, grejanje obruča upravljača , spoljašnji retrovizori sa automatskim zatamnjivanjem i električnim preklapanjem, automatska duga svetla, bežično punjenje mobilnih uređaja, elektro pokretano vozačevo sedište u 6 smerova, grejane mlaznice za pranje vetrobrana i grejanje mesta za brisače u stanju mirovanja…

Geely Atlas Pro sajam automobila beograd 2023.

Bezbednosna oprema je takođe izuzetno bogata. Tu su adaptivni tempomat (ICC), automatsko kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka (AEB), upozorenje o napuštanju saobraćajne trake (LDV), pomoć pri održavanju vozila na saobraćajnoj traci, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova (SLIF) i još mnogo toga.

Cena počinje od 26.900 evra za verziju sa prednjim pogonom i manuelnim menjačem, dok modeli sa pogonom na sva četiri točka, automatizovanim sedmostepenim menjačem i luksuznijom opremom mogu da se nabave od 29.900 evra.

Zastupnik za vozila Geely za Srbiju je Geely Adria, a osim Srbije grupacija će pokrivati i ostale zemlje u širem regionu. Više informacija o kompaniji Geely i njenim modelima može naći na: www.geelyauto.rs.

Moćna automobilska divizija s brojnim brendovima

Automobilsku diviziju čine Geely Auto Group (Geely Auto, Lynk&Co, Geometry, Livan, Proton), Volvo Car Group (Volvo, Polestar), Zeekr Intelligent Technology, Lotus, LEVC, Radar Auto, smart Automobile (joint venture s Daimlerom).

5 R&D centara i 5 dizajnerskih centara, 20.000 istraživača

U Geely-jevim centrima za istraživanja i razvoj (Guangzhou, Hangzhou, Ningbo, Kina;  Geteborg, Švedska; Coventry, Ujedinjeno kraljevstvo) je zaposlenih oko 20.000 istraživača, a kompanija ima i 5 dizajnerskih centara (Barcelona, Geteborg, Milano, Šangaj, Coventry).

Geely Holding Group se u 2022. na popisu Top 10 Most Valuable Auto Portfolio Brands 2022 po izboru vodeće svetske kompanije za vrednovanje brendova »Brand Finance« plasirao na odlično 8. mesto.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring