Kakva vrata! Ovo je Rezvani Beast Alpha

Ako vrata nisu prvo što ste ugledali na ovoj slici, niste jedini. Ovo je atraktivan način da se zagolica mašta potencijalnih kupaca proizvođača maloserijskih super-automobila Rezvani

Na predstojećem Salonu automobila u Los Anđelesu među ostalim egzotičnim eksponatima posetioci će moći da vide super-automobil proizvođača Rezvani.

Ništa ne bi bilo neobično među svim tim super-automobilima da nije specijalnog otvaranja vrata na modelu “Rezvani Beast Alpha”.

Naime, vrata se otvaraju klizno i to unapred a proizvođač navodi da se na ovaj način postižu dve bitne stvari – jedna je da putnici imaju maksimalan komfor prilikom ulaska i izlaska iz vozila a druga je da tako otvorena vrata zauzimaju vrlo malo mesta i mogu širom da se otvore na uzanom prostoru.

auto magazin rs srbija rezvani-beast-alpha-sidewinder-door

Rezvani još uvek ne iznosi mnogo detalja u vezi svog modela koji će premijerno biti prikazan 16. novembra. Zna se da će ga pokretati Hondin turbo-benzinac zapremine 2,4 litre sa okruglo 500 konjskih snaga.

Šestostepeni menjač snagu prenosi na zadnje točkove a do 60 milja na sat, odnosno do 97 km/h stiže za svega 2,7 sekundi.

Inače, regularan model “Beast” (zver) koristi šasiju modela “ariel atom 3” ali sa panelima karoserije izrađenim od ugljenih vlakana, tako da je ukupna masa vozila 748 kilograma. Ostaje da se vidi da li će i “alfa” imati istu šasiju ili će ipak doći do izmena.

Standardna “zver” košta 215.000 američkih dolara pa se veruje da će “alfa” imati još višu cenu. Sve detalje saznaćemo za desetak dana…

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring