Auto magazin

Mercedes 190E Electro – eksperiment koji je trajao 4 godine

Mercedes 190E Electro – eksperiment koji je trajao 4 godine
04.05.2020.

Električni automobili postaju sve aktuelniji i nije neobično da ih vidimo čak i na našim ulicama. Koliko god da deluju kao poslednja reč tehnike koja se tek pojavila, oni ipak nisu nastali “juče”.

Na tehnologiji električnog pogona radi se već decenijama, u talasima koji su obezbeđivali sve više iskustva. Čak je i kragujevačka Zastava krajem osamdesetih imala prototip Juga na struju…

Auto magazin Srbija Mercedes 190E ElectroMeđu uspešnijim proizvođačima koji su automobil sa električnim pogonom učinili praktično spremnim za svakodnevnu eksploataciju bez teškoća bio je Mercedes.

Na sajmu u Hanoveru 1990. godine predstavljen je Mercedes 190 E (W201), koji je imao natrijum-nikl hloridne i natrijum-simporne baterije.

Već sledeće godine, na sajmu u Ženevi predstavljena je usavršena verzija – 190E Electro. U odnosu na svoje prethodnike imao je nenarušen putnički prostor, kao kod verzija sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Auto magazin Srbija Mercedes 190E ElectroBaterije su obezbeđivale veću energiju, manje mesta su zauzimale a auto je mogao da pređe više kilometara u odnosu na olovne baterije sa kojima se do tada eksperimentisalo, uključujući i prototip Mercedesa W123 na struju.

Mercedes 190 E Electro imao je dva DC elektro-motora sa permanentnim magnetom, po jedan za svaki od zadnjih točkova. Ukupna snaga sistema je bila 44 konjske snage a mogao je da pređe 110 kilometara sa jednim punjenjem.

Auto magazin Srbija Mercedes 190E ElectroU odnosu na današnje standarde sve ovo možda ne deluje mnogo, ali treba imati u vidu da je od tada prošlo tri decenije!

Bio je primenjen i sistem za regenerativno kočenje koji je prilikom usporavanja i kočenja kinetičku energiju pretvarao u električnu. Inženjeri su se potrudili i da ukupna masa bude svega 200 kilograma veća u odnosu na standardne verzije.

Auto magazin Srbija Mercedes 190E ElectroKoliko je sve ovo bilo praktično i upotrebljivo, Mercedes je odlučio da testira na ostrvu Rügen u saradnji sa lokalnim vlastima. Tamo je poslato deset ručno napravljenih stodevedesetki na struju koje su vožene između 1992. i 1996. godine.

Svaki od njih je imao različite elektro-motore, konfiguracije baterija pa čak i menjače. Neki su imali jednu brzinu a neki su imali klasične manuelne menjače.

Auto magazin Srbija Mercedes 190E Electro

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Automobile su testirali svi koji su hteli, pa i taksi vozači. Ispostavilo se da ni jedan od test automobila nije imao veći problem, kao i da je jedan od njih prešao čak 100.000 kilometara za godinu dana bez kvarova.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/r1wLId76LFQ”][/vc_column][/vc_row]

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Istorija Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android