Mercedes-Benz EQG može da se okrene u mestu, kao tenk

1

Mercedes-Benz ubrzano radi na razvoju potpuno električne verzije kultne G-Klase i upravo je dodao jednu od intrigantnih karakteristika.

Zamaskirani EQG, koji je još uvek u fazi prototipa, ima mogućnost da izvede okretanje u mestu, pre svega na rastresitoj podlozi. Kratak video o ovoj funkciji prikazan je tokom nedavne konferencije o strategiji proizvođača automobila.

Znamo da će EQG koristiti istu šasiju kao i standardna G-Klasa, a prisustvo četiri elektromotora je omogućilo funkciju okretanja u mestu, baš kako to rade tenkovi.

Rivian je bio prvi proizvođač automobila koji je razvio takav sistem za električno vozilo, odnosno R1T pickup. Međutim, još uvek nije uveo ovu funkciju u serijske modele.

Mercedes-Benz je predstavio EQG, potpuno električni koncept na prošlogodišnjem sajmu automobila u Minhenu.

Smatra se da je ovo bliski prikaz onoga kako će proizvodni model izgledati, što znači da će zadržati kultni izgled G-Klase, ali će ga “unaprediti” nekim elementima specifičnim za EQ modele, kao što su osvetljena maska i opcije dvobojne karoserije.

Tehničke specifikacije serijskog modela i dalje  su tajna, ali znamo da će se pojaviti na tržištu za modelsku godinu 2024.

Mercedes-Benz takođe tek treba da potvrdi na kojim tržištima će EQG biti dostupan.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring