Ovo je drugi Rolls-Royce od 28 miliona dolara

1

Rolls-Royce je predstavio novi primerak automobila koji je deo projekta pod nazivom Boat Tail. Brodski rep kreiran je za posebnog klijenta kao omaž njegovom ocu i porodičnoj istoriji, sa dizajnom inspirisanim sedefom.

Imajte na umu da je ovo poslednji Boat Tail koji možemo da vidimo nakon prvog iz 2021. godine, pošto je vlasnik trećeg primerka tražio da ostane anoniman.

Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl

Iako Rolls Royce nije otkrio koliko je koštao drugi Boat Tail, veruje se da sva tri koštaju oko 28 miliona dolara.

Rolls-Royce nije otkrio identitet klijenta, ali je rekao da je poznati pokrovitelj umetnosti sa “velikom kolekcijom klasika i modernih automobila smeštenih u namenskom privatnom muzeju”.

Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl

Tema “sedefa” izabrana je kao počast poreklu njegovog poštovanog oca u industriji bisera.

Proces je započeo izborom četiri biserne školjke iz privatne kolekcije klijenta, pružajući inspiraciju dizajnerima.

Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl

Kao rezultat toga, spoljašnja nijansa je jedna od najkompleksnijih završnih obrada po meri koje je Rolls-Roice ikada napravio.

Obični ljudi bi je nazvali lepom svetlo roze bojom sa promenljivom dubinom u zavisnosti od uslova osvetljenja.

Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl

Međutim, Rolls-Royce je uradio bolji posao u opisivanju jedinstvene boje kao „svetlucave mešavine ostriga i meke ruže, sa velikim belim i bronzanim ljuspicama liskuna koje dodaju jedinstveni biserni kvalitet koji se suptilno menja pod različitim svetlosnim uslovima“.

Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl

Prednja maska i hauba ofarbani su u kontrastnu nijansu konjaka, koja odgovara unutrašnjosti. Međutim, ovo nije prosečna boja za konjak jer je ispunjena „ljuspicama aluminijuma liskuna bronzane i zlatne boje“ i prekrivena „slojem kristalnog i ledenog mat prozirnog premaza“.

Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl

Na kraju, ono što izgleda kao karbonska vlakna za donji deo vozila je „tehničko vlakno“ sa „pletenim koncem od ružičastog zlata“, koje odgovara ružičastom zlatu Spirit of Ecstasy.

Pozadi, umesto furnira Caleidolegno otvorenih pora korišćenog u prvom Boat Tail-u, ovaj vlasnik je lično odabrao topliji furnir Royal Walnut sa natpisom „pozlaćene pruge sa satenskom završnom obradom”.

Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl

Kako vreme prolazi, furnir će sazrevati, približavajući se boji konjaka haube.

Unutar kabine nalazimo kombinaciju nijansi konjaka i ostriga za finu kožu, sa više furnira od kraljevskog oraha i akcenta od ružičastog zlata.

Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl

Sedef je primenjen na razvodnim uređajima, unutar instrument table i časovniku postavljenom na komandnoj tabli.

Sat je iz sopstvene kolekcije klijenta, tako da pretpostavljamo da neće prodati automobil u bliskoj budućnosti.

Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl Rolls-Royce-Boat-Tail-Mother-Of-Pearl

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring