Auto magazin

Najbolje sređivanje felni CNC obradom kod Danka

Najbolje sređivanje felni CNC obradom kod Danka
15.10.2020.

1

Vraćanje punog sjaja

Ako su vam felne oštećene, ne brinite. Servis Danko nabavio je najnoviju CNC mašinu za sofisticiranu obradu felni

Mnogo upita smo dobili od čitalaca da li je moguće i gde popraviti oštećene felne. One su veoma aktuelne ne samo kao bitan element koji utiče na voznu dinamiku automobila, već imaju i važnu estetsku ulogu.

Trenutno su popularne bikolorne felne, odnosno felne koje su spolja visokopolirane a iznutra farbane. Uglavnom je to grafitna ili crna boja. Da bi se tako kompleksno dizajnirana i ofarbana felna uspešno popravila potrebno je znanje, iskustvo i oprema.

Servis Danko sređivanje felniS obzirom na ogromno iskustvo servisa Gume Felne Danko u oblasti prodaje i remonta felni, primenili su tehnologiju iz drugih zemalja koji se ozbiljno bave time i nabavili svu potrebnu aparaturu.

Servis Danko sređivanje felniPrvo i osnovno, kada se felna skine s vozila, proverava se da li je kriva, što je sasvim izvesno na našim putevima. Zatim, potrebno je da se ispravi, ali veoma velikom preciznošću iz razloga što ta ista felna mora da se stavi u posebnu CNC mašinu – na „Diamond Cut“.

Servis Danko sređivanje felniOna je veoma precizna i u nju se ne može postaviti felna ako nije idealno ravna. Posle ispravljanja se eventualno nadograđuje ukoliko fali deo materijala, i ona se stavlja u CNC mašinu gde se vrši obrada. U suštini, to je poliranje lica felne, gde se takođe mogu po želji klijenta postići različiti nivoi sjaja.

Zatim se felna farba i lakira specijalnim lakovima za polirane površine. Tu je proces završen i felna je spremna za montažu na vozilo. Na taj način je praktično restaurirana i vraćena u fabričko stanje.

Servis Danko sređivanje felniProces obrade i poliranja felni je namenjen vozilima svih klasa. Sam proces nije jeftin i isplati se za felne koje imaju određenu vrednost i eventualno za one koji imaju emotivnu vrednost. Cena se razlikuje u odnosu na stepen oštećenja i veličinu felne.

Za sve klijente koji se odluče na ovaj tretman felni obezbeđeni su zamenski točkovi, bez obzira koje vozilo vozite. U proseku za sedam dana dobijate vaše točkove u fabričkom izdanju.

Danko Damnjanović

Servis Danko sređivanje felniPrepravka felni

Ukoliko vaša felna fabrički nije bikolorna, ili jednostavno nema površine od visokopoliranog aluminijuma, servis Danko uz pomoć CNC mašine može da je obradi i lakira tako da bude dvobojna. Na taj način se dobija unikatan dizajn, verovatno jedini na putevima naše zemlje.

Servis Danko sređivanje felni

Felna pre sređivanja

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Zoran
    Zoran November 02, 20:01

    Dali mogu dobiti kakav br. telefona sa viberom da bi vam spremio sliku kolko je ostecena felma i dali ce se moci raditi

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]