Auto magazin

Nova Mercedes S-Klasa će se podizati neposredno pre sudara

Nova Mercedes S-Klasa će se podizati neposredno pre sudara
29.07.2020.

Nova S-Klasa postala je inteligentnija u mnogim oblastima, dok iskustvo u vožnji dostiže nove visine.

Može li luksuzna limuzina sa dugim među-osovinskim rastojanjem da bude upravljiva i okretna kao kompaktni automobil u gradu? Da, ukoliko se skretanje vrši svim točkovima sa velikim uglom upravljanja na zadnjoj osovini.

Da li su moguće još veće bezbednosne inovacije u unutrašnjosti? Da, kao što S-Klasa pokazuje: zadnji vazdušni jastuk se tokom jakih prednjih sudara otpušta sa naslona prednjih sedišta, proširujući sisteme za zaštitu dva putnika na zadnjim sedištima.

Može li aktivno ogibljenje E-ACTIVE BODY CONTROL poboljšati ne samo udobnost, već i bezbednost? Da, jer pored dobro proverenog sistema PRE-SAFE Impulse Side, nova S-Klasa je sada u stanju da podigne celo telo karoserije neposredno pre bočnog udara. Ovo može biti od koristi svim putnicima.

Mogu li se sistemi za pomoć u vožnji još poboljšati? Da, u novoj S-Klasi, Mercedes-Benz je korak bliže svojoj viziji vožnje bez nesreće. Vozaču pomože brojni novi ili poboljšani sistemi za pomoć u vožnji. Na taj način, putnici imaju smanjeno radno opterećenje u svakodnevnim situacijama uz udobniju i sigurniju vožnju.

Kada opasnost zapreti, sistemi za pomoć pri vožnji su u stanju da pomognu vozaču da odgovori na predstojeće sudare, ako situacija to nalaže, i u idealnom slučaju, da ih spreči. Active Parking Assist sistem i kamera od 360° sa novim 3D prikazom pomaže vozaču da se, lakše i praktičnije parkira i isparkira, što je posebno izraženo na uskom prostoru.

Mercedes-Benz S-Klasse

Upravljanje zadnjom osovinom čini S-Klasom upravljivom kao i kompaktni automobil. Čak i za S-Klasu sa dužim među-osovinskim rastojanjem, krug skretanja je smanjen na ispod 11 metara..

Zahvaljujući Active Parking Assist paketu sa kamerom od 360° stepeni, vozilo može kliziti i u uska parking mesta, uz prepoznavanje da li se neko kreće unutar tog prostora. Prilikom isprakiravanja, S-Klasa vodi računa o okolnom saobraćaju.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Tehnika

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Rent a car Beograd
    Rent a car Beograd July 31, 04:26

    Mislim da je ovo već imao Audi A8

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Dobro, ali mnogo malo [...]

Preuzmite Auto magazin za android