Od 200.000 Plugsurfing mesta za punjenje Volvo automobila, dva su u Srbiji

1

Vozači potpuno električnih modela Volvo Recharge u Evropi uskoro će imati jednostavan pristup do više od 200.000 punionica jer je kompanija Volvo Cars odabrala ponuđača usluga punjenja vozila Plugsurfing kao svog partnera, omogućavajući duga putovanja preko čitavog kontinenta bez problema.

Korisnici će biti u mogućnosti da pune svoje automobile uz pomoć beskontaktne kartice za punjenje ili aplikacije na pametnom telefonu na bilo kojoj od preko 200.000 stanica koje podržava Plugsurfing u 38 evropskih država. U Srbiji su dostupni punjači na samo dva mesta i to u Beogradu, po ceni od 77,60 dinara po kilovatčasu. Svako punjenje i plaćanje se obračunavaju na mesečnom nivou, jer Plugsurfing ne obavezuje svoje korisnike na pretplatu za upotrebu servisa.

volvo xc40 električni

Preko Plugsurfing aplikacije na Android infotainment sistemu, vozači električnih Volvo automobila mogu filtrirati stanice za punjenje po lokaciji, dostupnosti u realnom vremenu i brzini punjenja. Aplikacija takođe prikazuje i informacije o cenama za svaku stanicu, što proces čini jednostavnim i transparentnim.

Volvo Cars počinje sa puštanjem Plugsurfing servisa sa potpuno električnim modelom XC40 Recharge P8 kada isporuke krenu kasnije u toku ove godine.

volvo xc40 električni

XC40 Recharge P8 je prvi iz porodice potpuno električnih Volvo automobila i prvi potpuno električni automobil kompanije. XC40 Recharge P8 sa pogonom na sva četiri točka nudi autonomiju od preko 400 km (WLTP) po jednom punjenju i maksimalnu snagu od 408 konjskih snaga. Baterija se puni do 80 procenata svog kapaciteta za 40 minuta na DC brzoj infrastrukturi za punjenje.

Do 2025. godine cilj je da od ukupne globalne prodaje 50 procenata budu potpuno električna vozila, dok bi ostali trebalo da budu hibridi.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring