Auto magazin

Od juna novi logotip na svim Dacia modelima

Od juna novi logotip na svim Dacia modelima
15.06.2022.

1

Novi logo marke Dacia predstavljen je prošle godine, a od juna ove svi modeli rumunskog brenda će dobiti novi znak na prednjem i zadnjem delu vozila. Početak rezervacije vozila sa novim vizuelnim identitetom u Evropi je najavljen za 16. jun, a prve isporuke se očekuju u zadnjem tromesečju godine

Minimalistička slova „D” i „C”, isprepletena poput karika lanca, čine potpuno novi amblem koji simbolizuje robusnu jednostavnost novog dizajna.

Druga vidljiva promena se odnosi na izgled logotipa na zadnjem kraju kao i na upravljaču. Namerno pojednostavljen, minimalistički izgled slova je upotrebljen kako bi se olakšalo njihovo prepoznavanje.

Među ostalim unapređenjima se izdvaja i siva boja Megalith na krovnim nosačima, prednjoj i zadnjoj zaštiti karoserije kao i na spoljašnjim retrovizorima modela Sandero Stepway i Duster.

Dacia je u samo nekoliko meseci obnovila svoju ponudu i predstavila dva nova pojačanja: električni Spring i Jogger, svestrano porodično vozilo C-segmenta.

Dacia novi logo

Implementacija novih vizuelnih obeležja označava vrhunac obnove koju marka sprovodi. Uprkos opsežnoj transformaciji, Dacia je ostala verna svojim osnovnim vrednostima, a to znači da će i dalje proizvoditi vozila bez suvišnih dodataka, prilagođena najosnovnijim potrebama i očekivanjima kupaca.

Nova sivozelena boja Lichen Khaki, slična boji prirodne mahovine, jedna je od novina koja bi trebalo da naglasi povezivanje sa prirodom.

Dacia novi logo

Marka će postupno sprovoditi obaveze koje je Renault Grupa preuzela na godišnjoj skupštini akcionara, održanoj 23. aprila 2021, pa će tako od 2023. godine postati prva marka Grupe koja je u svim svojim vozilima ograničila brzinu na maksimalnih 180 km/h.

Kupci u Evropi će već od 16. juna moći da rezervišu vozila sa novim vizuelnim identitetom.

Ukoliko želite da ih pogledate uživo, moraćete da se strpite do oktobra kada se održava Salon automobila u Parizu. Prvi primerci redizajniranih modela će stići u naše u prodajne salone krajem godine.

Dacia novi logo

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Na zallost,vas komentar je previse u crno-belom maniru. Globalno zagrevanje i energetska efikasnost su,na zalost,i [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad