Osveženje i za Mercedes GLA & Mercedes GLB

Posle lansiranja obnovljene A-Klase i modela CLA u prethodnim mesecima, Mercedes debituje sa osveženim GLA i GLB.

Najznačajnija promena je redizajniran prednji branik sa sportskijim otvorima i malo drugačijom rešetkom. Ovo je kombinovano sa dvostrukim „kupolama“ na haubi, što je ranije bila odlika AMG varijante.

Mercedes-GLA-GLB

Pažljiviji pogled otkriva revidiranu LED grafiku na farovima i zadnjim svetlima. Mercedes takođe pominje novu spoljašnju nijansu Spectral Blue i četiri nova dizajna točkova od legure u rasponu od 17 inča do 20 inča u prečniku.

Mercedes-GLA-GLB

Kompanija je za sada pokazala slike AMG Line i AMG varijanti, tako da ne znamo obim restilizacije u standardnim verzijama.

Inače, halogeni farovi su nestali jer svi GLA i GLB modeli standardno dolaze sa LED rasvetom na prednjoj strani.

Mercedes-GLA-GLB

U unutrašnjosti, početni modeli imaju digitalnu instrument tablu od 7 inča i centralni ekran osetljiv na dodir od 10,25 inča, sa dvostrukim ekranima od 10,25 inča koji su rezervisani za bolje pakete opreme.

Mercedes-GLA-GLB

Najnovija verzija MBUX multimedije donosi bežičnu Android Auto i Apple CarPlay konekciju, opcione mini-igre i poboljšani glasovni asistent koji uči preferencije vozača.

Mercedes-GLA-GLB

Sjajan dodatak je funkcija „Tourguide“ glasovnog asistenta, koja je u početku bila dostupna isključivo u Nemačkoj, pružajući korisne informacije o interesantnim mestima duž rute na zahtev.

Mercedes je ubacio i dodatni osvetljeni USB-C port sa bržim brzinama punjenja za mobilne uređaje. Volan presvučen kožom sa opcionim grejačima je nadograđen na najnoviji dizajn sa dva kraka.

Mercedes-GLA-GLB

Standardna komforna sedišta su presvučena veštačkom kožom Artico i reljefnom tkaninom. Opcije boja za unutrašnjost uključuju crnu, makijato bež i sivu, plus bahia braon i crveno/crnu specifičnu za AMG liniju.

Ambijentalno osvetljenje u 10 boja i opcioni Burmester surround sistem zvuka sa Dolby Atmos procesorima su namenjeni zahtevnijim ljubiteljima.

Mercedes-GLA-GLB

Što se tiče bezbednosnih sistema, Mercedes je unapredio paket pomoći pri vožnji i paket za parkiranje sa kamerom od 360 stepeni.

Klasična kamera za vožnju unazad i pomoćni sistem za duga svetla su standardni u svim modelima, a pomoć pri manevrisanju prikolice je po prvi put dostupna za GLA/GLB.

Mercedes-GLA-GLB

Revidirana gama motora je kompletnoj gami ova dva SUV-a, sa izuzetkom GLA 250e plug-in hibrid, koji nije dostupan za GLB.

Unapređeni PHEV ima nešto snažniji električni motor, iako kombinovana snaga ostaje identična na 218 KS i 450 Nmobrtnog momenta. Baterija od 11,5 kWh je takođe nasleđena, nudeći WLTP opseg nulte emisije od 62-70 km.

Mercedes-GLA-GLB

Opcije benzinskih motora za GLA i GLB – uključujući 35 AMG – su lako elektrifikovane, dok su dizel motori i dalje bez pomoći struje.

Novi 48-voltni lako hibridni sistem karakteriše starter-generator sa remenskim pogonom koji pomaže u smanjenju potrošnje goriva i emisija ugljenika, dok nudi dodatnih 14 KS za kratak vremenski period.

Mercedes-GLA-GLB

I lako-hibridni benzinski i neelektrifikovani dizel motori su kombinovani sa 7 ili 8-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom, pri čemu Mercedes efektivno ukida manuelnu opciju iz kompletne game.

Mercedes-GLA-GLB

Snaga se prenosi ili na prednji ili na sva četiri točka u zavisnosti od varijante. Očekuje se da će se linija dalje proširiti u bliskoj budućnosti dodatkom GLA 45 AMG vodećih performansi.

Mercedes-GLA-GLB

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring