Auto magazin

Počela prodaja Honde HR-V Sport sa 182 KS

Počela prodaja Honde HR-V Sport sa 182 KS
22.05.2019.

Honda Srbija je definisala cene, performanse i detaljne specifikacije za novi model HR-V Sport, koji je od maja meseca dostupan u Honda prodajnim salonima.

Novi HR-V Sport je u standardu dostupan sa manuelnim menjačem, dok je automatski menjač dostupan kao opcija.

Obe verzije dolaze sa posebnim sistemom suspenzije i ‘Performance Damper’ tehnologijom, kao i sa unapređenim sistemom servo upravljanja, i tako kreira još agilniji i naglašeno sportski doživljaj u vožnji.

auto magazin srbija honda hr v sport

Prisutna su dinamična poboljšanja šasije i ogibljenja. Honda HR-V Sport donosi osveženi stil eksterijera i poboljšanja u enterijeru u odnosu na standardni HR-V model iz 2019. godine.

VTEC TURBO motor od 1,5 l u novom HR-V Sport modelu preuzet je iz najnovije generacije Honda modela.

Ovaj snažan četvorocilindarski agregat pruža performanse i snagu od 182 KS (134 kW) pri 5.500 rpm sa šestobrzinskim manuelnim menjačem (6MT) i 6.000 rpm za automatski menjač.

auto magazin srbija honda hr v sport

Šestobrzinski manuelni menjač je dostupan kao standardna oprema i maksimalni obrtni moment od 240 Nm dobija se između 1.900 rpm i 5.000 rpm. Sa opcionalnim automatskim menjačem, 220 Nm se dobija između 1.700rpm i 5.500 rpm.

Manuelna verzija, u jedinstvenom zvaničnom postupku testiranja lakih vozila na potrošnju goriva i ciklus emisija (WLTP – Worldwide Harmonized Light Duty Test Procedures) ostvaruje ekonomičnu potrošnju goriva od 5,8 litara i emisiju CO2 od 131 g/km.

Opcija sa automatskim menjačem ostvaruje 5,9 litara (prema WLTP) i CO2 emisiju od 134 g/km. Maksimalna brzina je 215 km/h, a od 0 do 100 km/h dostiže za 7.8 sekundi.

Honda je razvila HR-V Sport za klijente koji od ovog “subcompact” SUV modela traže dinamičniji doživljaj vožnje.

auto magazin srbija honda hr v sport

Kao deo paketa koji teži da donese optimalnu ravnotežu krutosti karoserije, kontrole ogibljenja i volana, HR-V Sport je opremljen karakterističnom tehnologijom „Performance Damper“.

Sistem amortizera integrisan je u prednjem i zadnjem delu automobila i funkcioniše tako što se suprotstavlja relativnim bočnim i torzionim kretanjima kroz šasiju.

Tako automobil ostaje “ravniji” prilikom skretanja, stabilniji u naglim promenama saobraćajne trake i ima smanjene vibracije na neravnim putevima.

Dizajn spoljašnjosti uključuje jedinstvene crne hromirane detalje visokog sjaja i crnu prednju rešetku, dodajući poseban pečat sportskoj verziji i prenoseći izgled crnog saća i na okvire maglenki.

auto magazin srbija honda hr v sport

Poboljšanja elegantnog dizajna eksterijera obuhvataju i novu interpretaciju Hondine „Solid Wing Face“ grafike, sa panelom u crnom hromu visokog sjaja koji zamenjuje zatamnjeni hrom standardnog HR-V modela.

HR-V Sport sadrži dinamične stilske elemente, uključijući i uski prednji spliter, bočne obrube, kao i livene svodove točkova i agresivniji zadnji branik – sve u crnoj završnoj obradi.

Sportska oprema obuhvata i crne kape ogledala na vratima, dvojne izduvne cevi i alu-točkove jedinstvenog dizajna od 18 inča.

auto magazin srbija honda hr v sport

LED farovi dolaze kao standard i sadrže duga i kratka svetla, LED pokazivače pravca i LED svetla za dnevnu vožnju.

Unutra, nova sedišta za vozača i suvozača – preneta iz standardnog modela HR-V iz 2019 – obezbeđuju poboljšanu podršku, dok se dinamična stilizacija nastavlja u enterijeru ekskluzivnim sedištima u crnoj i tamnocrvenoj boji kombinovanoj sa crnom oblogom krova kako bi se naglasio sportski šarm ovog modela.

auto magazin srbija honda hr v sport

Kao i kod ostalih HR-V modela, Honda SENSING tehnologija predstavlja standard i uključuje upozorenje na mogućnost sudara, upozorenje na napuštanje saobraćajne trake ili puta, sistem kočenja, adaptivni tempomat i sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova. Ovaj model poseduje i Honda CONNECT sistem sa GARMIN navigacijom, “touchscreen display” od 7 inča i mogućnost pristupa internetu.

auto magazin srbija honda hr v sport

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Sigurno mu nisu platili. [...]

Prelepi i preveliki [...]

Volvo je bio iostao u vrhu po brizi o bezbednosti svih učesnika saobraćaja. a biciklisti [...]

Postovanje... Interesuje me presvlake za BMW 525 karavan 2008..imam kozu pa leti je nepodnosljivo...(k alitetan [...]

Izgleda malo nabudženo, ali ovakvi automobili psotaju popularni. Veliko bogatstvo opreme mu daje atkrativnost, ali [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »