Auto magazin

Prvo na struju: nova Opel Corsa

Prvo na struju: nova Opel Corsa
24.05.2019.

Opel je odlučio da nas iznenadi premijernim predstavljanjem potpuno nove, pete generacije modela Corsa. Iznenađenje se odnosi na motore – nova Corsa za sada je predstavljena samo sa električnim pogonom.

auto magazin srbija opel corsa

Otuda i naziv Corsa-e, koja sa jednim punjenjem baterija može da pređe 330 kilometara po novim realnim WLTP standardima.

auto magazin srbija opel corsa

Baterija kapaciteta 50 kWh do 80 posto kapaciteta puni se za svega 30 minuta. Snaga motora je 100 kW (136 KS), a maksimalni obrtni moment je 260 njutn-metara.

auto magazin srbija opel corsa

Iz stanja mirovanja do 50 km/h stiže za 2,8 sekundi, dok joj je do 100 km/h potrebna 8,1 sekunda. Vozaču su na raspolaganju “Normal”, “Eco” i “Sport” režimi vožnje, a svaki od njih pruža odgovarajući odziv na gas.

auto magazin srbija opel corsa

Ukupna dužina nove Corse je 4,06 metara. Zanimljivo je da je pozicija vozača niža za 28 milimetara u odnosu na prethodnu generaciju, dok je krov niži za 48 milimetara.

auto magazin srbija opel corsa

Multimedijalni displeji su integrisani u komandnu tablu. Standardni ima dijagonalu 7 inča, dok najluksuzniji ima 10 inča.

auto magazin srbija opel corsa

Velika novina je uvođenje LED Matrix svetala. Opel kaže da je Corsa prvi auto u segmentu koji ima ovu tehnologiju, sa snopom koji “preskače” vozila ispred kako ne bi došlo do zaslepljivanja vozača.

auto magazin srbija opel corsa

Nova Opel Corsa je dobila i radarski tempomat, kameru za snimanje saobraćajnih znakova, kontrolu mrtvog ugla, kao i razne asistencije za pomoć pri parkiranju.

auto magazin srbija opel corsa

Već za koju nedelju počeće da se primaju porudžbine za električnu Corsu, dok će se verzije sa SUS motorima pojaviti nešto kasnije.

auto magazin srbija opel corsa

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

1 komentar

  1. Ulrike Majnhof
    Ulrike Majnhof May 24, 21:19

    A onda osnovni model sa 70 ks i bez bilo cega kao na dosadanjim Corsama i cenom od 12999Eur. Neka hvala ipak postoje Japanci i Koreanci sa puno opreme vec na osnovnim modelima a Opel i VW neka vazduh i maglu prodaju AV kao sto su mu uvalili Skode Rapid za policiju pa otisli da otvore novu fabriku gde ono bese B’lgariya ili Turkiye?

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Treba se navići na ovo :) [...]

Odlična vest je da se što više prodavnica auto-delova i sličnih proizvoda otvara u Srbiji, [...]

Biće i više, ako se izdvoje Evropska Unija, SAd i KIna. Biće električni, biće autonomni, [...]

Mislim da je ovo već imao Audi A8 [...]

Hvala najlepše Tojoti. Svaka pomoć i solidarnost u ovakvoj situaciji su više nego dobrodošli. [...]

Sve pohvale za studente koji su svoje znanje i umeće pokazali u radu na ovom [...]

Preuzmite Auto magazin za android