Počela proizvodnja Hyundaija i20 N i i20 N Line

1

Hyundai Motor započeo je proizvodnju novih modela i20 N i i20 N Line u proizvodnom pogonu Hyundai Assan Otomotiv Sanayi u Izmitu u Turskoj. Novi modeli pridružuju se i10, i10 N Line i standarnom modelu, kao i novom i20. Potpuno novi BAYON takođe će uskoro započeti proizvodnju u istoj fabrici.

Potpuno nova linija i20 N: enterijer inspirisan performansama susreće se sa poboljšanjima spoljnog dizajna

Novi i20 N Line dizajniran je da pruži dinamično iskustvo još većem broju kupaca. Dinamičnom izgledu automobila doprinose detalji inspirisani moto sportom, glatki zadnji branik, svetla za maglu u obliku trougla i hromirani dvostruki izduvni sistem prigušivača zvuka.

Potpuno nova i20 N Line nudi standardni 1,2-litarski MPi motor sa 84 KS i 1,0-litarski T-GDI motor sa 100 KS ili 120 KS. Dostupan je sa 48-voltnom hibridnom tehnologijom, koja se takođe može kombinovati sa inteligentnim ručnim menjačem (iMT) za još veću efikasnost potrošnje goriva.

Hyundai i20 N

Vrući hečbek spreman i za stazu

Potpuno novi i20 N nudi maksimalnu zabavu u vožnji zahvaljujući svom motoru visokih performansi i dinamičnim tehnološkim inovacijama. Moto pod kojim je napravljen je: “ ultimativni borac u savlađivanju krivina “ njegov spoljni dizajn odlikuje se sportskim izgledom inspirisanim moto sportom, uključujući istaknuti prednji odbojnik sa velikim usisnikom vazduha, široku masku hladnjaka koja podseća na start-finish zastavu sa logom N i spojelerom sa trkački crvenom lajsnom

Novi i20 N pokreće 1,6-litarski GDI motor sa ravnim motorom sa turbopunjačem i šestostepenim ručnim menjačem (6MT). Pruža maksimalnu snagu od 204 KS i maksimalnu brzinu od 230 km / h, prelazeći od 0-100 km / h za samo 6,2 sekunde. Hot hatch je opremljen nizom namenskih funkcionalnosti visokih performansi za sportsko iskustvo vožnje, kontrolu proklizavanja prilikom sportskog polaska, starta i funkciju promene stepena prenosa na više ili na niže u idealnom trenutku. Štaviše, pet različitih načina vožnje optimizuju parametre vožnje za razne uslove. Snažna ubrzanja, sportsko vešanje i odzivno upravljanje doprinose dinamičnom karakteru potpuno novog i20 N.

Hyundai i20 N

i20 N Line i i20 N donose sportsko iskustvo u vožnji novog modela i20

Potpuno novi i20 N Line i potpuno novi i20 N dizajnirani su kako bi kupcima omogućili sportskiji doživljaj vožnje. Potpuno novi i20 je najnoviji Hyundai model koji karakteriše dinamična N Line oprema. Sa druge strane, potpuno novi i20 N je trkački automobil osposobljen za trkačke staze inspirisan reli automobilom i20 WRC koji je Hyundai doveo do globalnog uspeha u moto-sportu. 2019. i 2020. godine Hyundai je krunisan za šampiona proizvođača WRC automobila. Linija i20 N i i20 N biće dostupne u Evropi od leta 2021. godine.

O Hyundai Assan Otomotiv Sanayi

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) je jedna od najstarijih Hyundai-evih fabrika van Koreje i radi od 1997. Sa skoro 2.500 zaposlenih, ima godišnji kapacitet od 230.000 jedinica. Pogon ima četiri glavne proizvodne linije, koje se sastoje od prese, karoserije, boje i sklopa. 2019. godine Hyundai je proslavio dvomilionito vozilo proizvedeno u turskoj fabrici. i20 je jedan od najmasovnije proizedenih modela, sa preko milion proizvodnih jedinica od početka proizvodnje 2010. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring