Premijera: Ford predstavio potpuno električni E-Transit Custom

1

U okviru plana elektrifikacije game, Ford je predstavio potpuno električni E-Transit Custom.

Najavljen kao „potpuno električni naslednik najprodavanijeg kombija u Evropi“, E-Transit Custom je zaokret u segmentu lakih komercijalnih vozila.

Ford E-Transit Custom

Dizajn se ne razlikuje previše u odnosu na aktuelnu gamu, bar ne u nekom radikalnijem smislu. Ističu se LED svetla, kao i utakač za punjenje na prednjem delu vozila.

Ford E-Transit Custom

Ford drži specifikacije u tajnosti, ali kaže da se kombi vozi na „beskompromisnoj potpuno električnoj arhitekturi“ i da ima za cilj domet do 380 km. Takođe će imati mogućnost brzog punjenja jednosmernom strujom (na DC punjaču), mogućnost vuče prikolice i ProPower onboard tehnologiju baš kao i F-150 Lightning.

Ford E-Transit Custom

To će omogućiti vlasnicima da koriste kombi kao prenosivi generator za napajanje svetla, alata i druge opreme na gradilištima.

Ford E-Transit Custom

Kompanija je u saopštenju za medije još navela da je kombi „dizajniran da postavi novi standard u evropskom segmentu kombija od jedne tone i pomogne preduzećima širom regiona da bez napora izvrše promenu na elektrificirana vozila“.

Ford E-Transit Custom

Proizvođač automobila je dodao da će biti „podržan softverom Ford Pro, rešenjima za punjenje, servis i finansiranje preko jedne sveobuhvatne platforme kako bi se povećalo vreme neprekidnog rada i smanjili operativni troškovi“.

Ford E-Transit Custom

Više o E-Transit Custom ćemo saznati u septembru, uoči početka proizvodnje u Turskoj tokom druge polovine 2023.

Ford E-Transit CustomFord E-Transit Custom

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring