Auto magazin

Premijera: redizajniran Peugeot 3008

Premijera: redizajniran Peugeot 3008
01.09.2020.

Peugeot 3008 je auto koji je praktično doneo revoluciju u dizajn francuskog proizvođača. Avangardna unutrašnjost se u potpunosti uklopila sa ništa manje zanimljivom karoserijom.

peugeot 3008Dizajnerski koncept je bio uzor i prilikom dizajna Peugeota 508 ali i novog 208 i 2008. Možemo samo da zamislimo koliko je pred dizajnerima bio težak zadatak da redizajniraju nešto što je toliko uspešno i privlačno. To je bila neminovnost jer auto je već nekoliko godina na tržištu…

peugeot 3008Redizajnirani Peugeot 3008 zapravo je dobio veoma dobru interpretaciju dosadašnjeg specifičnog dizajna. Svi elementi su na svom mestu gde su i bili, ali su potpuno izmenjeni.

Na primer, nova prednja maska više nema okvir, a promenjeni su i farovi sa čuvenim dnevnim svetlima koja bi trebalo da asociraju na kljove velikih mačaka.

peugeot 3008U istom stilu su i zadnja svetla, koja bi trebalo da podsećaju na kandže. Dobila su nov dizajn sa trodimenzionalnim LED elementima.

peugeot 3008Unutrašnjost je dobila veliki centračni displej dijagonale 10 inča, dok je izmenjena i grafika virtuelnih instrumenata dijagonale 12,3 inča.

Velika novina je uvođenje Night Vision tehnologije sa Pežoa 508. Time će Peugeot 3008 postati prvi SUV u klasi sa ovom tehnologijom, koja omogućava vozaču da uz pomoć infra-crvene kamere lakše vidi ljude i životinje pored puta u noćnim uslovima.

peugeot 3008Gama motora je praktično ista kao i do sada. U ponudi su benzinci zapremine 1,2 litra sa 130 i 1,6 sa 180 konjskih snaga. Dizelaše predstavlja 1,5 sa 130 konjskih snaga. Svi oni mogu da budu iskombinovani sa osmostepenim automatskim menjačem.

peugeot 3008Naravno, akcenat je na plug-in hibridima. Ukoliko ima jedan elektro-motor, raspolaže sa 225 konjskih snaga koje se prenose na prednje točkove. Ukoliko ima dva, drugi je postavljen na zadnjoj osovini. Na taj način je dobijen pogon na sva četiri točka ali i okruglo 300 konjskih snaga. Samo na struju mogu da pređu 56, odnosno 59 kilometara.

Redizajnirani Peugeot 3008 stiže na tržište krajem godine.

peugeot 3008

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Bolji je Opel Grandland x 2.0 d. [...]

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Preuzmite Auto magazin za android